Miskolc hírek

A Bosch 100 milliomodik termékét ünnepelték

A Bosch 100 milliomodik termékét ünnepelték

A Bosch miskolci gyárában elkészült a százmilliomodik kéziszerszám, ennek alkalmából Szijjártó Péter kijelentette: Bosch a magyar gazdaság minőségi megújulását is elősegíti.

A Robert Bosch Power Tool Kft. jubileumi terméke egy kétsebességes akkumulátoros fúró-csavarozó volt, amelyből eddig több mint egymilliót gyártottak. A külgazdasági és külügyminiszter arról is szólt, hogy a miskolci üzem Európa legnagyobb kéziszerszám-gyárává vált, az itt előállított termékek 79 százalékát exportálták. Kriza Ákos polgármester beszédében azt emelte ki, hogy 18 éve, amióta a Bosch gyárat épített itt, fejlődik és gyarapodik a város, a cég több mint 6,5 ezer embert foglalkoztat, biztos és megbízható partnere a városnak, a kapcsolat kölcsönösen előnyös.

 

Robert Bosch Power Tool 100 milliomodik termékét ünnepelték Miskolcon

A Robert Bosch Power Tool Kft. jubileumi terméke egy kétsebességes akkumulátoros fúró-csavarozó

 

Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. ügyvezető igazgatója a jubileumi termék megünneplésekor úgy fogalmazott: "a teljes egészében kompetencia alapú technológiai törekvéseink eredményének tartjuk, hogy elértük a százmilliós nagyságrendet, és tíz év alatt megnégyszereztük termelési kapacitásunkat". A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. A konszern idén ünnepli első magyarországi kirendeltsége megnyitásának 100 éves évfordulóját, a vállalatcsoportnak kilenc leányvállalata van Magyarországon, az egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója lett.

MTI/T.D.