Miskolc hírek

A külső merevlemez nem halott!

A külső merevlemez nem halott!

Elsőre régimódinak tűnik a plusz egy hardware-re való adatmentés? Milyen régen volt már, hogy csodáltuk ezeket a hordozókat? Pedig a jövő nem csak a felhő alapú tárhelyeké. Mutatjuk, miért.

Aki már átélte, micsoda veszteséget jelent mentett levelezésünk, összes fotónk és dokumentumunk elvesztése egy-egy vírus vagy laptopunk elvesztése miatt, az tudja: a back-up mentés mindennél többet ér! Nagyon nem mindegy azonban, milyen hordozót, milyen megoldást választunk értékes adataink tárolására. Van három érvünk, miért nem halott még a külső winchester.

 

Bármikor, bárhol hozzáférhető

 

A külső merevlemez bármikor elérhető és használható – ha csak nem felejtjük otthon. Amint a kábel csatlakozik asztali gépünkhöz vagy laptopunkhoz, máris tudunk dolgozni, filmet nézni, családi fotóvetítést rendezni. Nagyon kellemetlen helyzet sülhet ki abból, ha például gondosan elkészített előadásunkat felhőből tervezzük elérni, ám a konferencia helyszínén (földrajzi adottság vagy technikai probléma miatt) nincs internet... A megbízható, laptop vagy akár zakó belső zsebében kényelmesen elférő kis doboz ezzel szemben minden körülmények között rendelkezésünkre áll.

 

Biztonságból ötös

 

Sokan egészséges szkepticizmussal fordulnak a digitális felhők felé. Ki látja, ki éri el rajtunk kívül az ott tárolt adatokat? Mekkora a lopás veszélye? Bár elmondhatjuk, hogy a nagy szolgáltatók felhői nyugodtan használhatók, és online adatainkat számos nemzetközi törvény védi, az is érthető, ha valaki inkább otthonának, irodájának biztonságában szeretné tudni digitális vagyonát.

 

 

Szerencsére folyamatosan nő a külső merevlemez választék, így mi is egyre több elérhető funkció közül választhatunk. Ha terepen dolgozunk, vagy sokat utazunk munka közben, bölcs döntés lehet egy ütés és cseppálló modell. Ha pedig a maximális biztonságnál nem adjuk alább, vásároljunk titkosítással ellátott winchester-t.

 

Hatalmas is, kicsi is, gazdaságos is

 

Ma már akár 3 terrabite adatmennyiséget is tárolhatunk egyetlen külső merevlemezen, ami elképesztő méret, soha nem látott távlatokat nyit. Szó sincs tehát arról, hogy idővel 5, 10, 15 kütyüt kell majd kerülgetnünk. Minden adatunk elfér egyetlen – igencsak apró helyen. Hiszen egy HDD elfér bárhol, a fióktól kezdve laptoptáskánk zsebéig.

 

Végül, de nem utolsó sorban a külső merevlemez gazdaságos megoldás: elérhető áron, szinte bárhol beszerezhető. Mivel pedig nincs szüksége netkapcsolatra, nem szívja le havi adatforgalmunkat, így bármekkora fájlokat másolunk fel vagy le, pénztárcánk észre sem fogja venni.