Miskolc hírek

Átadták a DVTK új stadionját

Átadták a DVTK új stadionját

A Diósgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC élvonalbeli labdarúgó-mérkőzéssel avatták fel a közel 15 ezer férőhelyes új stadionját.

"Ez a 21. századi aréna a várost szimbolizálja, amelynek minden adottsága megvan ahhoz, hogy nagy tetteket vigyen véghez. Miskolcon lehet nagyot álmodni, de az álmok igazán csak akkor érnek valamit, ha megvalósulnak. Az új diósgyőri stadion pedig egy megvalósult álom" - mondta az ünnepélyes megnyitón Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. Miskolc önkormányzatának közleménye szerint 80 év után kapott új stadiont a város. A régi elbontása után egy teljesen új, UEFA IV. kategóriájú, 14 646 "vandálbiztos" székkel felszerelt, fedett nézőterű aréna épült fel, amelynek épülete messziről "Ezüst Kehely" formáját idézi. A létesítmény multifunkcionális, labdarúgó-mérkőzések mellett kulturális és családi rendezvények lebonyolítására is alkalmas.

 

Átadták a DVTK új stadionját

A DVTK új stadionja 15 ezer néző befogadására alkalmas

 

A lelátó külső világító sávjainak köszönhetően esténként fény rajzolja meg a stadion körvonalait. A főépület földszintjén a csapatok öltözői, a bírói, orvosi és más kiegészítő helyiségek kaptak helyet. Az első emeleten mozgatható falakkal osztható, 640 négyzetméteres rendezvénytér épült pályára nyíló, nagy terasszal. A második emeleten 16 tízszemélyes és két húszszemélyes páholy található a hozzájuk tartozó 184 négyzetméteres társalgóval. Erre a szintre kerültek még irodák és a stadionfelügyelet helyiségei, továbbá három médiastúdió. A főépület legfelső szintjén, ami lényegét tekintve egy járható tető, helyezhetők el a média közvetítőállásai. A stadionban összesen 48 ilyen közvetítőállás áll rendelkezésre. A stadion a kormány 2015-ös rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásként épült fel, a költsége 13 milliárd forint.

 

MTI/T.D.