Miskolc hírek

Bárányhimlő elleni oltást támogat Miskolc

Bárányhimlő elleni oltást támogat Miskolc

A miskolci önkormányzat bárányhimlő elleni oltási kampányt indított az egészségmegőrzést és betegségmegelőzést célzó program keretében.

A program keretében azoknak a Miskolcon állandó lakóhellyel rendelkező óvodás gyermekeknek a védőoltását támogatják, akik még nem voltak bárányhimlősek. A programban résztvevő gyermekek kétadagos oltási költségének egy részét az önkormányzat átvállalja, így a szülőnek mindössze ötezer forintba kerül a két oltóanyag, ez a teljes összeg harmada.

 

Bárányhimlő elleni oltási kampányt indít a miskolci önkormányzat

Bárányhimlő elleni oltási kampányt indít a miskolci önkormányzat

 

Amennyiben a gyermek az oltási sor első részét már korábban megkapta, abban az esetben is van lehetőség a kedvezményes oltóanyag igénybevételére a második részoltáshoz. Az önkormányzat emlékeztett rá, hogy a bárányhimlő a leggyakoribb fertőző betegség hazánkban. Magyarországon évente 30-40 ezer bárányhimlős esetet jelentenek, de a valós megbetegedések száma ennek körülbelül a duplája lehet. Általában magától gyógyuló betegség, de az esetek 2-6 százaléka szövődménnyel jár, amelyek kezelésére legtöbbször kórházi ellátásra van szükség.

 

MTI/T.D.