Miskolc hírek

Folytatják a rekonstruálási munkálatokat a diósgyőri várban

Folytatják a rekonstruálási munkálatokat a diósgyőri várban

A diósgyőri vár rekonstrukciójának második és harmadik üteme a jövő évben megkezdődik és várhatóan két évig tart, a vár és környezete eredeti pompájában újul meg - adott tájékoztatást Kriza Ákos Miskolc polgármestere és Rostás László, a város főépítésze.

A vár felújításának első szakasza 2014 nyarán fejeződött  be, akkor nagyrészt uniós forrásból, 2 milliárd 714 millió forintból végezték el a munkálatokat. A következő ütemek a Modern Városok program keretében valósul meg, keretében visszaépítik a délnyugati csonka tornyot és a nyugati palotaszárnyat, a palotaszárnyak és a tornyokra visszakerülnek a tetők. A rekonstrukció érinti a külső várat is, ahol igen jelentős munkálatok történnek majd, ezt egészíti ki a vizesárok helyreállítása, a hidak rekonstrukciójával.

 

Folytatják a rekonstruálási munkálatokat a diósgyőri várban

Folytatják a diósgyőri vár újjáépítését a Modern Városok program keretében

 

A projekt mintegy 8,5 milliárd forintba kerül, uniós, állami és pályázati forrásból valósul meg. A cél, hogy teljességében bemutathatóvá váljék a magyar történelem egyik legjelentősebb korszakának emléke, ezzel párhuzamosan a vár és közvetlen környezete Közép-Európa egyedi és meghatározó turisztikai vonzerejévé váljon - mondta Kriza Ákos. Rostás László hozzátette, hogy a vár újjáépítése után is folytatódnak a régészeti feltárások.

 

/T.D.