Miskolc hírek

Gondolt már arra, hogy Papeete-n töltse a mézesheteket?

Gondolt már arra, hogy Papeete-n töltse a mézesheteket?

Papeete Francia Polinézia fővárosa és páratlan természeti adottságainak köszönhetően kedvelt úti cél a nászutasok körében. Franciaország tengerentúli területe több mint 100 szigetből áll és közöttük a legnépszerűbb Tahiti, ahol Papeete is fekszik. 

A nyüzsgő fő-és kikötőváros nem csak piacáról híres, hanem lélegzetelállító tájairól is. Döntsünk a sziget bármely területe mellett, a romantika és a szenvedély mennyországában találhatjuk magunkat. Az egzotikus sziget a hagyományos nászutak mellett akár esküvőszervezés kapcsán is remek választásnak bizonyul.

 

A statravel.hu információi szerint egyre népszerűbbek a friss házasok körében azok a területek, melyek az egzotikum és a paradicsomi környezet kettősét kínálják, így Papeete is a fókuszba került az utóbbi években. A gazdag növény-és állatvilágnak köszönhetően egyfajta buja, színes csoda várja mindazokat, akik Tahiti mellett teszik le a voksot. A távoli sziget sokféle programot kínál a párok számára, melyek legtöbbje a víz közelségéhez kapcsolódik.

 

Papeete: egzotikum felsőfokon

 

Alig akad olyan, aki ne rajongana a hófehér homokos partokért, a pálmafák övezte strandokért és a színes virágok garmadájáért. Mindezt koncentráltan kaphatjuk meg Tahitin, amely idegenforgalmi vonzerejének szerves részét képezi a helyi lakosság vendégszeretete. Az Egyenlítő alatt elhelyezkedő szigeteken november és március között a legmelegebb az idő, ugyanis ekkor magas a páratartalom. Az év nagy részében kellemes hőmérséklet várja a turistákat, a paradicsomi környezet pedig garantált. A víz fölé nyúló bungalók képével turisztikai magazinokban és leírásokban számtalanszor találkozhatunk. A kristálytiszta víznek és a páratlan tájaknak köszönhetően nászutasként úgy érezhetjük magunkat Papeete környékén, mintha valóban a földi paradicsomba érkeztünk volna meg kedvesünkkel.

 

Francia életérzés és kulináris gyöngyszemek

 

A nászút nem múlhat el anélkül, hogy ne hódolnánk a kulináris élvezeteknek. Papeete gasztronómiája ugyan magán hordozza a francia jegyeket, de mégis megtalálhatóak benne azok a hamisítatlan ízek és alapanyagok, melyek a trópusokra oly jellemzőek. Az egzotikus gyümölcsök, zöldségek és halak nap mint nap a tányérra kerülnek egyedi, különleges íz-és látványvilággal megajándékozva a mézesheteiket töltőket. Kevés romantikusabb dolog képzelhető el, mint a naplemente fényében fürdő tengerparton elfogyasztott romantikus vacsora. Hasonlóképpen lélekmelengető érzés az, ahogyan a reggel frissessége ínycsiklandó falatokkal társul, s ez mellé a bungaló saját kis strandján úszhatunk egyet.

 

Víz alatti kalandok

 

Papeete környékén nem csak fürdőzésre és lusta romantikázásra nyílik lehetőség, de búvárkodással és a víz alatti világ csodáinak felfedezésével is eltölthetjük időnket. A színes hallrajok és a látványos korallok magukkal ragadóak. Akár szervezett búvármerüléseken cápacsemeték között is úszkálhatunk, így ha a nászút romantikájába egy kis izgalmat csempésznénk, erre is meg van a lehetőségünk.

 

A nászutasok nem véletlen választják egyre gyakrabban Papeete területét, hiszen a városban és környékén mindazt a nyugalmat és paradicsomi környezetet megkaphatják, amire csak szükség lehet a romantikához és a közös jövő tervezgetéséhez. Francia Polinézia egyedülálló fekvésének, gazdag élővilágának és fenséges tájainak köszönhetően az egyik legkedveltebb egzotikus úti cél. Mindegy, hogy hajós körutazásról van szó, vagy néhány hét semmittevésről és szerelmes nappalokról-éjszakákról, a régió kitűnő választásnak bizonyul.