Miskolc hírek

Igazán okos az okosóra

Igazán okos az okosóra

Az okosóra sokkal több egy menő kiegészítőnél: pulzusmérőtől a kalória- és lépésszámlálón át egészen a GPS helymeghatározásig minden megvan benne. Garantáltan a kedvenc kütyüd lesz!

Ha nagyon szigorúan nézzük, az okosóra nem is óra. Persze, az időt és a dátumot is mutatja, de olyan plusz funkciókkal és tulajdonságokkal bír, hogy inkább egy számítógéphez áll közelebb. Millió dolgot megoldhatsz vele, így hamar nélkülözhetetlenné válik majd számodra, nem is beszélve arról, hogy az elérhető számtalan – ovális vagy kerek formájú, bőr vagy szilikon pántos, modern vagy klasszikus stílusú – dizájn közül olyan modellt választhatsz, ami minden szempontból illik személyiségedhez.


Légy a saját egészség-gurud!


Számos típus és márka kifejezetten az egészséges életmód támogatására fejleszti termékeit. Az ütés- csepp- és vízálló  modellek pontosan és megbízhatóan dokumentálják teljesítményedet, a beépített alkalmazások mérik pulzusodat, a megtett távot, lépéseid számát, kiszámolják a bevitt kalóriamennyiséget, sőt, ha túl sokáig ülsz egy helyben, rád szólnak, hogy ideje mozogni. Több modell wifi-n vagy buetooth-on keresztül real time-ban szinkronizálja adataidat a telefonoddal, így Neked már erre sem kell időt szánnod (csak figyelj arra, hogy a két eszköz operációs rendszere egymással kompatibilis legyen). A népszerű sportágakra fejlesztett appok pedig segítenek még technikád fejlesztésében is.


Maxold ki!


Sci-fi-be illőnek hangzik, hogy egy kb. 40 dekás számítógépet hordasz a csuklódón? Pedig ez ma már valóság! Míg az olyan funkciókra, mint naptár, számológép, hangrögzítő vagy stopper nem nagyon kapjuk fel fejünket, a magasabb kategória modelljei igazi erőgépek: 1 gigahertzes processzor, akár 1GB RAM és 4GB-os belső tárhely garantálja az okostelefonoktól megszokott teljesítményt és élményt. Ezeket a verziókat, vagyis pl. a Samsung, Huawei, Apple csúcstermékeit persze meg kell fizetni, azonban ne hidd, hogy egy átlag okosóra ára a csillagos ég! Egy alapmodellt akár tízezer forint alatt is megvásárolhatsz, így egy saját teszt után biztonsággal el tudod dönteni, kell-e még okosabb. 

 

Igazán okos az okosóra


Lépj Kinght Rider nyomdokaiba!


Bár sajnos Kittet valószínűleg nem tudod majd smart watch-oddal magadhoz rendelni, mégis gyerekkorunk hősének bőrében érezheted magad, hiszen a hangirányítás a legtöbb modell alaptartozéka. Egyetlen gomb lenyomása vagy a képernyő megérintése nélkül kezdeményezhetsz hívást, állíthatsz be ébresztőt, használhatsz alkalmazásokat és diktálhatsz üzeneteket. Vagyis az okosóra nem csak menő, hanem praktikus is, ráadásul a hölgyek nagy örömére millió női változatban elérhető!