Miskolc hírek

Ipari porszívó - nem az erő a lényeg

Ipari porszívó - nem az erő a lényeg

Nagyobb háztartást viszünk, és higiénia terén nem ismerünk kompromisszmot? Vállalkozásunk van, ahol igazi tisztaságot szeretnénk teremteni? Lehet, hogy professzionális porszívóra lenne szükségünk a megszokott kis otthoni gép helyett. De mi az a plusz, amit nyújt az ipari porszívó?

Ha csinosat szeretnénk, jó az olcsóbb gép

 

Ma már választhatunk olyan háztartási porszívót is, amelyik nagyon komoly szívóerővel bír. Nem ritkaság az a változat, amely még a szőnyegpadlót is felemeli, és anélkül teszi ezt, hogy komolyabban ‘megemelné a hangját’. Tehát ha azt szeretnénk, hogy az összes atka, por és egyéb a porzsákban landoljon, elég lehet a háztartási megoldás is.

 

Ráadásul ne feledjük, az otthoni gépeknek számos előnyük van. Mivel a háziasszonyoknak készülnek, általában szépek, szemben a profi gépekkel, amelyek nem próbálnak vonzónak mutatkozni; maguktól visszahúzzák a zsinórjukat; kompaktak, könnyűek.

 

Ezzel szemben mit tud egy ipari szerkezet?

 

Amiben mindenképpen különbözik, az a strapabírás. Hiszen ez hetente nem húsz percet van használatban, hanem mondjuk húsz órát. Ha profibb gépet választunk, akkor az biztos, hogy nem kell aggódnunk amiatt, hogy a csövet, vagy a fejet rövid időn belül cserélnünk kell, mert eltörik, elhasználódik.

 

 

A profi gépeknek sokkal nagyobb a tartálya is, tehát sokkal nagyobb mennyiséget és nagyobb területen gyűjthetünk be velük. Ám az ipari megoldások alapvetően vizesek, jóval hatékonyabban, nedvesen tiszítanak, és így a porzsák nem jellemző rájuk. (Persze vannak nedves illetve száraz-nedves háztartási porszívók is.) Különleges funkciókkal is bírnak, amelyekre az intenzív használat miatt szükség van, például motorvédelemmel.

 

Ha a kiömlött festéket akarjuk eltüntetni

 

Az otthoni porszívóról alapvetően akkor jó döntés váltani, ha nemcsak a hagyományos dolgokat - szöszt, port, hajszálat - szeretnénk feltakarítani. Az ipari porszívók egészen speciális anyagokat, akár robbanásveszélyes szereket is felszednek. Persze, hiszen valahogy ezeket is el lehet tüntetni, és felsepergetni nem lehet. Épp ezért ezek a gépek zsákkal kibélelhető tartállyal rendelkeznek belül.

 

Többféle osztályba sorolják ezeket a szerkezeteket. A H-kategória például veszélyes, fertőző anyagokat is biztonságosan begyűjt, például penészt, üveggyapotot vagy azbesztet. (Valószínűleg nem erre lesz szükségünk az iroda takarításánál.)

 

Mikor jöhet jól egy nedves porszívó? Például ha vezetéknek fúrjuk ki a falat; ha asztalosmunkát végzünk és azonnal eltüntetnénk a forgácsot, port. Emellett sok professzionális gép fújó funkcióval is rendelkezik, ezekkel például megszáríthatunk egy befestett felületet.