Miskolc hírek

Kínai beruházás Miskolcon

Kínai beruházás Miskolcon

Az elektronikai berendezéseket és alkatrészeket gyártó kínai Ten Pao cégcsoport Miskolcon nyitotta meg első Ázsián kívüli gyárát egy 4,5 milliárd forintos beruházássorozat első lépéseként.

A Déli Ipari Parkban 2600 négyzetméter alapterületű gyáregységet, valamint egy irodaépületet épített fel a cég, ahol július óta 17-en dolgoznak, de a terveik szerint 2021-re már több mint 300 embert foglalkoztatnak majd. Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a megnyitón hangsúlyozta, hogy az utóbbi időben egyre több jó hírrel szolgálhatnak a térségben élők számára, hiszen több beruházás valósul meg, amelyek munkát biztosítanak a miskolci és borsodi családoknak.

 

A kínai Ten Pao cégcsoport Miskolcon nyitotta meg első Ázsián kívüli gyárát

A kínai Ten Pao cégcsoport saját akkreditált laboratóriummal rendelkezik

 

Hung Kvon-ji, a cégcsoport elnöke beszédében kiemelte: negyven éve alapított cégük magyarországi térnyerésében komoly szerepe volt a magyar kormánynak, a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, a helyi önkormányzatnak, valamint a Bosch cégcsoportnak. A vállalatcsoport fokozott figyelmet fordít a kutatás-fejlesztésre is és egyike azon kevés gyártónak, amely saját akkreditált laboratóriummal rendelkezik. Ez lehetőséget kínál számukra ahhoz, hogy tevékenységüket a piac változásaival együtt alakítsák. Ping Ping Jang (Bingbing Yang) a cégcsoport alelnöke arról beszélt, hogy a Ten Pao azért Miskolcon hozta létre új gyárát, mert a vállalatcsoport legfontosabb ügyfeleinek nagy része Kelet-Európában működik. Terveik szerint 2021 után a gyár termelési értéke eléri majd az évi százmillió dollárt. 

 

MTI/T.D.