Miskolc hírek

Mire figyeljünk a fürdőszoba felújításkor?

Mire figyeljünk a fürdőszoba felújításkor?

Elérkezett az ideje, hogy már nem érezzük magunkénak a hupilila virágos csempét a fürdőszobában? Vagy épp új lakásba költözünk és az előző tulaj ízlése kicsit sem áll közel a mienkéhez? Kellő elszántsággal és idővel az igényeinkhez és pénzügyi lehetőségeinkhez mérten is ki lehet hozni a maximumot egy fürdőszoba felújításából. Persze van néhány szempont, amire érdemes figyelni már a tervezési szakasz előtt is.

Figyeljük meg a szokásainkat!


Mielőtt bármit elkezdünk tervezni, figyeljük meg a családunk szokásait. Ki mikor használja a (legtöbbet) a fürdőszobát? Ha több fős a családunk, hányan használjuk egyszerre a helyiséget? Ha van gyerekünk, akkor mik az ő igényei? Kell-e hely fürdetőkádnak, szeretnénk-e gyerekmosdót kialakítani? A gyors tusolást szeretjük zuhanykabinban vagy inkább a kádfürdőzést? Milyenek az arcápolási szokásaink? Hosszan sminkelünk, borotválkozunk, szárítunk hajat?

 

Mire figyeljünk a fürdőszoba felújításkor?

 


Itt tervezzük mosni és szárítani a ruhákat? Mennyi törölközőnk van? Milyen jelenleg a helyiségben a fűtés? Kell-e extra melegítés? Mennyi piperénk van, és azt hol tároljuk? Ilyen és ehhez hasonló, apróságnak tűnő dolgokon sok minden múlhat, ha nem gondoljuk még át őket az elején.

 

A fürdőszoba mérete, stílusa

 

Lényeges szempont a fürdőszoba mérete, hiszen ez a kiindulás, amihez igazodnunk kell. Egy 20 m 2 alapterületű fürdőnél már bátran gondolkodhatunk térkádakban is, de egy panellakás esetében is van lehetőség okos térkihasználásra. Gondoljuk át, hogy lehet-e bővíteni vagy épp csökkenteni a méretét a falak mozgatásával.


Ami azonban minden esetben fontos, hogy egységes stílusú fürdőszobát alakítsunk ki. Ügyeljünk a mosdó, toalett, bidé kád és/vagy zuhanykabin valamint a csaptelepek összhangjára! Igyekezzünk minél több dolgot egy helyről beszerezni, így időt és energiát spórolhatunk az elemek összehangolásakor.


Ahhoz, hogy praktikus és kényelmes fürdőszobánk legyen, tervezzük meg az ideális elrendezést. A világítás tervezésekor pedig arra, hogy a lámpák feleljenek meg a vízállósági szabványoknak. Ragaszkodunk-e a csempéhez? Ha igen, akkor sem kell a plafonig felpakolni. A padló esetében bátran választhatunk már fa burkolást is. Tájékozódjunk, milyenek a fürdőszobai trendek 2018-ban!


Mire figyeljünk a fürdőszoba felújításkor?

 

Ha van rá lehetőség, kérjük ki egy lakberendező vagy enteriőrtervező tanácsát is! Vagy gondolkodhatunk olyan komplett fürdőszobai megoldásokat kínáló cégben is, amely leveszi a vállunkról azt a terhet, hogy mindent nekünk kelljen kiválasztani, összehangolni, elég, ha csak az alapkoncepcióról döntünk.

 

Mennyi az annyi?


Sem pénzben sem időben nem mindegy, hogy mekkora csapat fog dolgozni a felújításon, várni kell-e szakemberekre, vagy mi magunk oldunk meg mindent. Ha van megbízható kivitelezőnk, akkor is legyen B-tervünk, ha valami mégsem úgy alakul, ahogy azt szeretnénk.


Legyen több árajánlatunk, több kivitelezőtől. Aztán pedig legyen aláírt papírunk arról, hogy mit vállalnak, milyen határidővel, mennyiért, mire adunk előleget és arról legyen számlánk. Csak a biztonság kedvéért!