Miskolc hírek

Pillanatok az életben, amikor sürgősen autót kell cserélnünk

Pillanatok az életben, amikor sürgősen autót kell cserélnünk

Akkor választottunk megfelelően autót, ha az illeszkedik életvitelünkhöz, aktuális igényeinkhez. Viszont vannak helyzetek, amik szinte megkövetelik, hogy váltsunk ezen a téren.

Időnként nem feltétlenül kell beruháznunk egy váltásba, máskor viszont nagyot bukunk, vagy egyszerűen túl komplikálttá válik az életünk, ha nem megyünk el egy autókereskedésbe. Szerencsére ma akkor sem kell évekig félretennünk, ha sürgős váltást igényel a szituáció.


Jelenleg ugyanis a személyi kölcsönök THM-je és kamata gyakorlatilag történelmi mélységben vannak. Ezek a konstrukciók könnyebben és gyorsabban visszatörleszthetőek, mint az utóbbi években bármikor. Az új autók árai pedig nem szaladtak fel, mint például az ingatlanárak, így a kedvező hitelek segítségével könnyebb váltanunk egy számunkra megfelelőbb járműre.


Napi pár kilométeres gurulás helyett ingázás


Klasszikus helyzet, amikor távoli helyen kapunk munkalehetőséget. Vannak autók, amelyekkel gyerekjáték megtenni napi 200-300 kilométert, és vannak, amelyek inkább a városba valók. Egy kiskocsival nem fogunk tudni naponta ‘leugrani’ Szegedre és vissza. Egyrészt nem tudjuk annyira meghajtani, másrészt egy kis városi kocsi nem biztonságos, ha mondjuk az autópályán elvárt sebességnél baleset érne minket benne.

 

Pillanatok az életben, amikor sürgősen autót kell cserélnünk


Persze kisautó és kisautó közt vannak különbségek; vannak prémium megoldások, mint például a MINI, amitől többet  várhatunk, mint egy átlagosi városi csettegőtől. Amennyiben elektromos autónk van, akkor kimondottan nagy merészség autópályás küldetéseket bevállalni, már csak azért is, mert még kevés töltőállomást fogunk találni menetközben. Ám ha megszerettük ezt az autótípust, egy hibridre például átválthatunk.


Magányos cruisolás helyett családi utak


Még ennél is fontosabb lehet az autócsere, akár lizinggel vagy kölcsönnel megoldva, ha bővül a család. Az első bébit és a kötelező babaülést még esetleg be tudjuk tenni a meglevő járműbe, de előfordulhat, hogy már ekkor indokolt a váltás. Ha kettőnél több gyerkőcöt vállalunk, előbb-utóbb érdemes beruházni egy nagyobb autóba. A legjobb megoldás a hétüléses, hiszen ha esetleg a kicsik mellett mondjuk egy ismerőst, vagy a nagyszülőket is elvinnénk valahova, így meg tudjuk oldani. 

 

A használtautó piacon is körül tudunk nézni, és ha emellé kölcsönt is igénybe veszünk, nem merítjük le a családi költségvetést. Még sok más eset is előfordulhat. Például ha váratlanul nagyobb raktérre lenne szükségünk, mert olyan vállalkozásba fogtunk; vagy új hobbink adódik, és szörfdeszkát, kerékpárt akarunk szállítani. Az is lehet, hogy mozgássérült családtagunk miatt elengedhetetlen a váltás. Az autó mindig legyen a segítőtársunk; nem kell ragaszkodnunk a régi modellhez, ha már ‘kinőttük’.