Miskolc hírek

Tavasszal eladó lakások széles kínálatával találkozhatunk

Tavasszal eladó lakások széles kínálatával találkozhatunk

Sokan jó áron szeretnék lakásukat eladni, ennek érdekében azonban pár dolgot bizonyára el kell végezni. Amennyiben arra törekszünk, hogy otthonunka gyorsan és jó áron szeretnénk eladni érdemes pár dologra odafigyelni, azaz felkészíteni a lakást az eladásra.

A lakáspiacon kifogástalan állapotú lakások azok, amelyeket gyorsan lehet értékesíteni. A vevőkre pozitív első benyomást gyakorolni nem könnyű, de nem is lehetetlen. Ha úgy érezzük, hogy valami nem stimmel a hirdetéssel, mert hónapok óta nem nagyon kel el, akkor ott bizony cselekedni kell. Azok, akik gyakorta böngészik az eladó lakásokat később sem fognak a lakás hirdetésére kattintani, el kell gondolkodni azon, hogy ennek mi lehet az oka. Egy szép állapotú és új lakás, amely mondjuk a III. kerületben az eladó lakások között szerepel az otthontérkép oldalán biztosan gyorsan gazdára talál.

 

Mit tehetünk mégis annak érdekében, hogy meggyorsítsuk az eladást?


Ez sajnos nem egy hétvégén át fog tartani, erre fel kell készülni. Fontos, hogy megtörténjen a műszaki állapotfelmérés, amely során tisztába jövünk azzal, hogy milyen szükséges javításokat kell megtennünk annak érdekében, hogy tökéletessé váljon otthonunk az eladásra. Az eladó lakások Budapesten akkor kelnek el a leggyorsabban, ha lim-lomok és egyéb felesleges dolog nincsen a lakásban, tehát selejtezzünk, amit csak lehet.


Ha nem szeretnénk kidobni, akkor kérjünk meg egy rokont, hogy tárolja számunkra. A tavasz a felújítások időszak, ezért egy tisztasági festést mindenképpen iktassunk be a teendők közé. Ha tavaszi eladást tervezünk, akkor már húsvét előtt érdemes ezt is elvégezni. A konyha és a fürdőszoba állapota nagyon fontos. Ha úgy érezzük, hogy felújításra szorul, akkor tegyük meg ezt a lépést is és amennyire pénztárcánk engedi a festéssel egyidőben ezeket is újítsuk fel. Nem árt tudni, hogy a konyha és a fürdőszoba felújítása jóval többe kerül, mint egy esetleges festés. A fugákat azonban ki lehet tisztítani, a falakat újra festeni.


Amennyiben szükséges a kádat cseréljük ki egy modernebb változatra és ugyanezt tegyük meg a mosdóval is. A szobában is lehet pár átalakítást végezni. A kárpitokat, ha esélyünk van rá, tisztítsuk ki, ha nincsen, akkor akciók idején nagyon jó áron lehet új ülőgarnitúrához jutni. A parkettás lakásoknál érdemes felcsiszoltatni azokat, hiszen sokkal jobb benyomást érhetünk így el a leendő vásárlóknál.


Mi az a plusz, amit még meg kell tennünk a gyors eladás érdekében?


Fontos, hogy az ingatlanba élet költözzön. Egy olyan életérzés, amely megfogja a vevőt. Minden helyiségnél ügyeljünk arra, hogy hogyan rendezzük el a bútorokat. Tegyünk ki friss virágot, amikor éppen vásárlójelölt érkezik, illetve pár díszpárnával is feldobhatjuk a kanapét. Járjuk végig a lakást, és mint kívülálló nézzük meg, melyik helyiségben érezzük jól magunkat.


Ahol azt tapasztaljuk, hogy kell valami plusz, ott tegyük meg ezt a lépést minél előbb. Az is elképzelhető, hogy egy konyha is sokkal barátságosabb, ha nincsen minden csetresz szem előtt, egy kicsit selejtezzünk és ügyeljünk arra, hogy egy színvilágot vigyünk végig, amely valamelyest igazodik a konyhai kövezethez vagy a fal színéhez, esetleg a konyhai bútorokhoz. Érdemes pár forintot egy szép függönyre is áldozni, hiszen a kilátást nagyban fogja befolyásolni. Amennyiben úgy érezzük, hogy mindent megtettünk az úgy érdekében, bátran töltsük fel ingatlanunkat az otthontérkép oldalára, hiszen akkor már megüti a kívánt mércét.