Miskolc hírek

2,5 milliárd forint értékű hulladékgazdálkodási projekt Miskolcon

2,5 milliárd forint értékű hulladékgazdálkodási projekt Miskolcon

Miskolc elsőként nyújtotta be pályázatát a hulladékgazdálkodási eszközök beszerzésére a hulladékgazdálkodási infrastruktúra fejlesztésére kiírt pályázati konstrukcióban.

Erről Kriza Ákos, Miskolc polgármestere (Fidesz-KDNP), valamint Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár számolt be Miskolcon. A projekt mintegy 2,5 milliárd forint értékű, ezáltal válhat teljessé a Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. eszközrendszere. Harminckilenc hulladékgyűjtő jármű, 63 acélkonténer, 52 ezer műanyag hulladékgyűjtő edény és 160 szelektívhulladék-gyűjtő sziget szerepel a programban – részletezte a polgármester.

 

Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere (Fidesz-KDNP)

 

Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere (Fidesz-KDNP) beszélt a hulladékgazdálkodási mintaprojektről
Az államtitkár szerint mintaprojekt a miskolci hulladékgazdálkodás rendszere. A tájékoztatón elhangzott: A közbeszerzéseket most bírálják el, és várhatóan szeptember-októberben munkába állnak a gépek, a berendezések, a chipek és a kukák. Kriza Ákos szerint összesen 85 ezer kukát látnak el chipes rendszerrel a borsodi megyeszékhelyen.