Miskolc hírek

A Sanofi fejleszti miskolci gyárát

A Sanofi fejleszti miskolci gyárát

A gyógyszeripari Sanofi Aventis Zrt. ötmilliárd forintból fejleszti miskolci gyárát, a francia érdekeltésgű társaság egy nagysebességű fecskendőtöltő és -átnéző gépsort telepít üzemébe.

A cég korábban stratégiai megállapodást is kötött a magyar kormánnyal, a mostani beruházástól a versenyképesség fokozását is várják.  Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy  a Sanofi hosszú távon számít magyarországi gyáraira. Elmondta, hogy Magyarország és Franciaország között évről-évre tíz százalékkal nő a kereskedelmi forgalom, mind az import, mind az export meghaladja évente a 4 milliárd eurót. A Sanofi a világ egyik vezető egészségügyi cége, mára a magyar gazdasági egyik legjelentősebb szereplőjévé vált.

 

Sanofi Aventis Zrt. ötmilliárd forintból fejleszti miskolci gyárát

A francia érdekeltségű Sanofi Aventis Zrt. ötmilliárd forintból fejleszti miskolci gyárát

 

A társaság Magyarországon csaknem kétezer embert foglalkoztat, három gyártóegységével és egy disztribúciós platformjával a magyar gazdaság 20 legnagyobb vállalata közé tartozik. A miskolci gyárban ötszáz embert foglalkoztatnak, évente közel 90 milliárd forint értékben állítanak elő steril körülmények között injekciós készítményeket és egyszer használatos fecskendőket. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere elmondta, hogy Miskolcnak fontos az, ha egy gyógyszergyár van a városban, amely tudást, innovációt jelent, és amely félezer embernek ad munkát. 

 

/T.D.