Miskolc hírek

A reptéri parkolás jó döntés lehet

A reptéri parkolás jó döntés lehet

A reptéri parkolás költségei egyre inkább igazodnak a légitársaságok egyre csökkenő díjszabásaihoz. A fapados járatoknak köszönhetően kifejezetten olcsón eljuthatunk Európa nagyvárosaiba, de a reptéri illetékek és egyéb szolgáltatások továbbra is igen magasak maradtak. Az utóbbi években e téren is tapasztalható javulás, így számos kísérő szolgáltatás igénybevétele egyre inkább racionális döntést jelent.

A Budapest Airport összesen öt különböző parkolási zónát kínál az autóval érkező utasok részére, így mindenki megtalálhatja a saját igényeinek leginkább megfelelő megoldást. A reptéri parkolás díjai végre megfizethetők, így akár egy hosszabb nyaralás esetén is megengedhetjük magunknak, hogy a kényelmünk érdekében gépkocsival érkezzünk, illetve azzal is térjünk haza; nem kell taxira költenünk és nem kell megkérni az ismerősöket, hogy vigyenek ki a reptérre.

 

A bud.hu honlapon megtalálhatók a reptéri parkolás kapcsán közzétett információk és árlisták. Ezek alapján könnyedén kiszámíthatjuk, milyen költségekkel jár a kiszemelt parkoló használata.

 

Mindenekelőtt azt kell eldöntenünk, melyik parkolót szeretnénk választani. A Premium Parking közvetlenül a terminál bejáratánál helyezkedik el, így ez jelenti a legkényelmesebb megoldást, ennek megfelelően a legdrágább díjszabást is... Érdemes azonban fejben tartani, hogy ez a parkoló is ingyenesen igénybe vehető 5 perces tartózkodás erejéig. Ha csak egy gyors ki- vagy bepakolásra van szükség, akkor ez a parkoló tökéletes választást jelent. Hosszú várakozás esetében nem ajánlott, mert igen magas díjszabással kell számolni.

 

Ha némi várakozásra kényszerülünk, akkor a Terminál Parking lehet az ideális választás; ez is a terminál közelében helyezkedik el, egy perc alatt megközelíthető, de a díjszabása jelentősen kedvezőbb. Nemrégiben úgynevezett XXL parkolókkal egészítették ki, amelyek alkalmasak a szélesebb személygépkocsik, furgonok és kisbuszok fogadására is.

 

A Business Parking azoknak az utasoknak jelent tökéletes választást, akik nem érik be az alap szolgáltatásokkal. Itt kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságra; a többi parkolókban megszokott kamerás és rendszám-felismerő rendszer mellett itt extra védelmi szolgálat és kiemelt ügyfélszolgálat működik. A parkoló ideális választást jelent nagy értékű gépkocsik számára.

 

Ha hosszabb időt szeretnénk távol tölteni, de nem szeretnénk lemondani a reptéri parkolás kényelméről, akkor a Holiday Plus és a Holiday Parking jelent jó választást. A Holiday Plus közelebb helyezkedik el a terminálhoz, így az árai is némiképp magasabbak. Ebből adódóan elsősorban rövidebb nyaralások és hosszú hétvégék során ajánlottak. Ha hosszabb távolmaradást tervezünk, akkor a Holiday Parking ajánlata a legjobb; noha ez helyezkedik el legmesszebb a termináltól, mintegy 7-8 percnyi sétára kényszerítve bennünket, az alacsony árai miatt szívesen vesszük igénybe.

 

Ha megvizsgáljuk a Budapest Aitport reptéri parkolásra vonatkozó árait, magunk is könnyebben dönthetünk, hogy élünk-e a lehetőséggel. Természetesen más lehetőségeink is vannak. Taxizhatunk, ami egyszerű, de relatív drága megoldás, hiszen kétszer is igénybe kell vennünk a szolgáltatást. Utazhatunk tömegközlekedéssel is, ami igen kényelmetlen lehet a nagy csomagokkal, különösképpen abban az esetben, ha a megálló messze helyezkedik el a termináloktól. Vagy dönthetünk a reptéri parkolás mellett, ami kétségkívül a legkényelmesebb megoldást jelenti.