Miskolc hírek

Átadták a DVTK edzőközpontját

Átadták a DVTK edzőközpontját

A diósgyőri labdarúgó-stadion szomszédságában megépült létesítmény április 10-ei avatásán Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette: a sport adja majd vissza Magyarország önbecsülését.

 

Bármely párthoz is tartozunk, mindannyian magyarok vagyunk, mindannyian abban vagyunk érdekeltek, hogy a magyarok sikeresek legyenek - mondta a kormányfő. Az ehhez szükséges a nemzeti önbecsülés a sportból jöhet - tette hozzá. Nem csak azutánpótlás, de a DVTK egykori, legendás játékosai közül is többen jelen voltak az eseményen. Rájuk tekintve Orbán Viktor kijelentette: ahol nincsenek sikeres és tiszteletben tartott, megbecsült volt játékosok, ott sosem lesznek sikeres, jelenbeli csapatok sem.Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a DVTK labdarúgó-edzőközpontjának átadásán Miskolc Diósgyőr városrészében 2016. április 10-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt


Az edzőközpont csaknem 900 millió forintba került, a beruházás 70 százalékát TAO-forrásból, 30 százalékát pedig önerőből finanszírozta a klub. Ősszel megkezdődik az új, 15 ezer férőhelyes stadion építése is, de az utánpótlás-nevelés területén is további fejlesztések várhatóak. Miskolc 2010 és 2014 között 136 milliárd forintot fordíthatott fejlesztésekre, emellett a kormány 31 milliárd forint adósságot vállalt át a várostól.


MTI / MCOnet