Miskolc hírek

Fejlesztik az egykori Központi Leánykollégium épületét

Fejlesztik az egykori Központi Leánykollégium épületét

Az intézmény megszűnéséről még 2012-ben döntöttek a miskolci képviselők, most írt ki az önkormányzat ötletpályázatot az ingatlan átalakítására, fejlesztésére.

Az intézmény megszűnésének oka a jelentős kihasználatlanság, a férőhelyeket évről évre egyre kevesebben foglalták el. A képviselők azért döntöttek akkoriban úgy, hogy ne a központi, hanem a Karacs Teréz kollégium működjön tovább, mert bíztak abban, hogy a belvárosi épületet könnyebben tudják majd más célja hasznosítani. 

 

A Központi Leánykollégium épülete

A Központi Leánykollégium épülete

 

Régóta lehet tudni, hogy irodaházként szeretné hasznosítani a város az ingatlant, de jelenlegi állapotában erre nem alkalmas. Az épület ugyanis 1966-ban épült, ezért felújítára szorul, de eddig nem volt megfelelő pályázat, ezért erre nem kerülhetett sor. Az önkormányzat oldalán található pályázatban olvasható a városvezetés célja:

"Az ötletpályázattal induló fejlesztés célja az, hogy Miskolc belvárosában egy az innovatív hazai és külföldi vállalkozások, szolgáltató központok számára színvonalas fejlesztési, IKT infrastuktúrális hátteret biztosító irodaház valósuljon meg. A fejlesztésnek Miskolcot vonzóvá kell tenni a Magyarországon már jelenlévő régiós szolgáltató központok körében, valamint potenciális új vállalatok számára. Miskolcon, de a megyére vonatkoztatva sincs ilyen kapacitású és minőségű irodaház. Miskolc Megyei Jogú Város szándéka az, hogy egy magas minőségű, „A” kategóriás irodaházat valósítson meg, mely helyet biztosítana a térség kezdő vállalkozói részére és a régiós szolgáltató központok részére egyaránt."

 

/T.D.