Miskolc hírek

Interjú Kriza Ákos polgármesterrel Orbán Viktor látogatásával kapcsolatban

Interjú Kriza Ákos polgármesterrel Orbán Viktor látogatásával kapcsolatban

Orbán Viktor miniszterelnök a Modern városok program keretében együttműködési megállapodást írt alá Kriza Ákossal, Miskolc Megyei Jogú Város polgármesterével, akit a részletekről kérdeztünk.

Kriza Ákos kiemelte: öt pilléren nyugszik a kormány és a miskolci önkormányzat által kötött szerződés. Ez tartalmazza a Miskolc­-Kassa "gazdasági tengely megerősítését", a két város közötti autópálya magyarországi szakaszának megépítését, a miskolctapolcai strand fejlesztésének második ütemét, a diósgyőri vár rekonstrukciójának befejezését, egy új iparterület kialakítását, a korábban megkezdett digitális program folytatását, a kutatás­fejlesztés, innováció megerősítését, a duális képzés kiterjesztését.

 

Miskolc mintaváros lehet

 A város szempontjából legfontosabb megállapodási pontnak az iparterületek fejlesztésének támogatását nevezte a polgármester, kiemelve, hogy mindez párhuzamosan zajlik majd a közlekedésfejlesztéssel.

 

Orbán Viktor miniszterelnök , Miskolc, Modern Városok

 

Orbán Viktor miniszterelnök  Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelyére látogatott április 21-én

 Az idegenforgalmi látványosságok fejlesztésére szánt kormányzati támogatás a borsodi megyeszékhely két ékszerdobozára irányul, Miskolctapolcára, valamint Diósgyőrre. Előbbi esetében új wellness­központ kialakítása a cél, illetve a Diósgyőri vár további fejlesztése.

 

Orbán Viktor kormányfő, Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) miskolci polgármester

 

Orbán Viktor kormányfő Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) miskolci polgármesterrel közös sajtótájékoztatót tartott

 Kiderült az is, hogy egy csaknem ezerhektáros ipari park létrehozását tervezik, amivel hazánk egyik legnagyobb új ipari területe épülne meg Miskolcon, első körben mintegy háromezer új munkahelyet hozva létre.

 

MCOnet