Miskolc hírek

Konzorciumban a Miskolci Egyetem

Konzorciumban a Miskolci Egyetem

Több mint 914 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Optisol konzorcium az elöregedett, 3,5 tonnát meghaladó, közúti haszon és tehergépjárművek előbontására.

Az Optisol konzorciumban az Alcufer Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft., a Dél-Konstrukt Zrt., a Miskolci Egyetem és a Pallasz Athéné Egyetem dolgozik együtt a több mint 1,251 milliárd forint költségvetésű projekt megvalósításán. A beruházás január 1-én kezdődött és várhatóan két évig tart.

 

Az Optisol konzorcium az elöregedett, 3,5 tonnát meghaladó, közúti haszon és tehergépjárművek előbontására nyert több mint 914 millió forintot

A 10 leggyakrabban állami tulajdonban levő haszongépjárműveket, például az Ikarus korábbi városi autóbuszait bontják majd

 

A konzorcium a közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi szempontok alapján a legoptimálisabb újrahasznosítási megoldást fejleszti ki. A konzorciumot vezető Alcufer Kft. szolnoki telephelyén épít fel a Dél-Konstrukt Zrt. két bontó mintacsarnokot, ahol lebonjták, majd meghatározzák a járműveket alkotó szerkezeti anyagok, alkatrészeke újrahasznosítási folyamatát.

 

/T.D.