Miskolc hírek

Lerakták az új diósgyőri stadion alapkövét

Lerakták az új diósgyőri stadion alapkövét

Ünnepélyes keretek között helyezték el az új diósgyőri labdarúgó-stadion az alapkövét. A létesítmény 10,9 milliárd forintból épül meg, és csaknem 15 ezer férőhelyes, multifunkcionális aréna lesz.

Kriza Ákos miskolci polgármester az ünnepségen kiemelte, hogy "korszakos jelentőségű" sportfejlesztések zajlanak a városban az új stadionhoz kapcsolódva. Megújul a Miskolci VSC sporttelepe, és ez indította el az új atlétikai stadionnal kapcsolatos fejlesztést is, valamint javul a birkózók létesítményhelyzete is, de megemlítette az úszást és a jégkorongot is. 

 

Az új diósgyőri stadion látványterve

Az új diósgyőri aréna a tervek szerint 2018 tavaszára készül el

 

A DVTK új stadionja fedett lelátójú, az Európai Labdarúgó Szövetség előírásainak megfelelő, nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmas létesítmény lesz. A Miskolci VSC sporttelepén kialakítanak egy NB I C-kategóriás pályát, a főépületének földszintjére az öltözők, a bírói, orvosi és egyéb kiszolgáló helyiségek kerülnek, az első emeleten pedig mobilfalakkal osztható rendezvénytér épül, a pályára nyíló nagy terasszal. A fűthető futballpályát műfüves sáv veszi körül, ahol többek között akadálymentesített pódiumok épülnek mozgásukban korlátozott nézőknek.

 

/T.D.