Miskolc hírek

Mikor spórolhatunk a repülőjegy vásárlással?

Mikor spórolhatunk a repülőjegy vásárlással?

Tavaszi hosszú hétvégét tervez a családdal? Munkahelyi elfoglaltság miatt vált szükségessé a repülős utazás? Életünk számos terület kapcsán kötődhet külföldi országokhoz, s ilyenkor a közlekedés kétségtelenül leggyorsabb és leginkább kényelmes módja a repülő. Az árak ma már bárki számára elérhetőek, de vannak olyan trükkök, melyekkel további ezreket spórolhatunk meg. Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég, ha időben foglalunk, vagy a megfelelő napot választjuk az utazásra.

A paravion.hu összegyűjtött néhány olyan hasznos tanácsot, amelyeket repülőjegy vásárlás alkalmával mindenképpen megéri szem előtt tartani. Tartson velünk, és tudja meg, mikor, hogyan takarékoskodhat legtöbbet a repjeggyel kapcsolatban!

 

Ismeri az utazás dátumát? Foglaljon azonnal!

A szakemberek azt javasolják, hogy ha már előre tisztában vagyunk azzal, mikor szeretnénk utazni, megéri mihamarabb foglalni. Legjobb árakkal az indulás előtt másfél-két hónappal találkozni. Ennél korábban nem nagyon érdemes keresgélni, ugyanis gyakran még a foglalási felület sincs megnyitva egy-egy járathoz.

 

Ha viszont már itt az idő, akkor a tervezett indulás környéki napokon is nézzen körül, ugyanis előfordulhat, éppen akkorra talál kedvező árakat. A hét közepén általában jobbak az árak, mintha pénteken szeretne utazni, de az éjszakai járatokkal is sokat megtakaríthat, ha nem okoz gondot az érkezés utáni kissé kialvatlan állapot.

 

Budapest Airport vagy inkább Bécs?

Gondolt már arra repülőjegy vásárlás során, hogy valamelyik környező országból induljon? A legtöbbek által választott Bécs azért is éri meg, mert ha itt száll fel, akkor olcsóbban szerezheti be a jegyeket.

 

Ennek nem más az oka, mint az, hogy a Budapestet útba nem ejtő járatok gyakran sokkal kedvezőbb árakat tudnak kínálni. Természetesen érdemes kalkulálnia Bécs megközelítésével is, ha ez akár a távolság, akár az idő szempontjából gondot jelent, úgy mégiscsak a Budapest Airport lehet a jó választás.

 

Figyeljen a részletekre!

Ha nem hosszabb külföldi tartózkodást tervezünk, akkor általában tisztában vagyunk azzal, mikor szeretnénk hazautazni. Ilyenkor megéri oda-vissza megváltani a jegyet, hiszen a tapasztalatok szerint ezzel is spórolhatunk repülőjegy vásárlás alkalmával. A légitársaságok azt is favorizálják, ha az utas a célállomáson tölti a szombat éjszakát, s csak utána indul vissza.

 

Repülőjegy vásárlás alkalmával annál kedvezőbb árak érhetőek el, minél kevésbé telített egy-egy járat. Éppen emiatt is érdemes időben gondolkodni a foglalásról, és elintézni az azzal kapcsolatos teendőket. Ezt a világhálón keresztül minden gond nélkül, gyorsan megtehetjük, ráadásul úgy, hogy közben a választani kívánt dátum környékén minden kedvező ajánlattal megismerkedhetünk.

 

Hagyományos légitársaság, Business osztály - nem mindig drágábbak!

Akik takarékoskodni szeretnének a repjegy árakon, elsősorban a fapados járatok között szoktak keresgélni. Megéri azonban nyitottan állni a kérdéshez, hiszen időpont és járat függvényében akár a hagyományos légitársaságok is elérhető árkategóriát képviselhetnek. Hasonló a helyzet a Business osztályra kínált jegyekkel is, ugyanis egyes járatokon nem sok különbség akad a Turista osztály jegyáraitól.

 

Fontos azzal is tisztában lennie, hogy a fapados járatok alacsony árainak gyakran éppen az a hátulütője, hogy további költségek várhatóak még az utazást megelőzően. Minden információ birtokában biztosan sikerül majd repülőjegy vásárlás során olyan lehetőség mellett dönteni, amely semmilyen kellemetlen meglepetést nem tartogat. Tájékozódjon és foglaljon időben!