Miskolc hírek

Miskolcon folytatódik a nyomortelepek felszámolása

Miskolcon folytatódik a nyomortelepek felszámolása

Ezt Kriza Ákos polgármester közölte 2016. január 26-án az MTI-vel, arra reagálva ezzel, hogy a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda kérelmei és panaszbeadványai alapján a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság jogerős határozatában elutasította a miskolci önkormányzat felülvizsgálati kérelmét, amelyet az Egyenlő Bánásmód Hatóság elmarasztaló döntése ellen nyújtott be.

Kriza Ákos szerint a város nyomortelepeinek felszámolása az egyik legfontosabb várospolitikai ügy.  "Nincs még egy olyan közös elhatározásunk, mint ez, amelyet 35 ezer miskolci az aláírásával is hitelesített "- tette hozzá. Mint közölte: a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság döntését a számozott utcákkal kapcsolatban végrehajtják, kidolgozzák az intézkedési tervet a nyomortelepek felszámolásának további folytatására, és közzé teszik a város honlapján az Egyenlő Bánásmód Hatóság határozatát. "Erre és nem többre köteleztek minket" - tette hozzá.Kriza Ákos polgármester sajtótájékoztatón. MTI/Vajda János


Közleményében szólt arról is, hogy "tudomásul kell venni mindenkinek, hogy a szegénység nem egyenlő az igénytelenséggel, aki dolgozik, aki a környezetét rendben tartja, másokat nem zavarva, a törvényeket betartva él, aki megfelel a pályázati követelményeknek, mint eddig is, ezután is kaphat önkormányzati bérlakást. Ugyanis Miskolcon, mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak."


MTI / MCOnet