Miskolc hírek

Orbán Viktor Miskolccal kötött együttműködési megállapodást

Orbán Viktor Miskolccal kötött együttműködési megállapodást

A Modern városok program keretében Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelyén Orbán Viktor kormányfő Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) miskolci polgármesterrel  együttműködési megállapodást írt alá.

Orbán Viktor Miskolcon azt mondta: eredményes tárgyaláson vannak túl, ennek a szerződésnek a hátterét az ország általános gazdasági fejlődése és a gazdaság növekedése adja. Emlékeztetett arra, hogy mind a huszonhárom megyei jogú várossal köt ilyen szerződést a kormány. Kriza Ákos hangoztatta: Miskolcon mindaz teljesül, amit megígértek az elmúlt évi választásokon, és „ma is olyan vállalásokat tettünk, amit biztosan betartunk”.

 

 

Autópálya épül Miskolc és Kassa között

 Öt pilléren nyugszik a kormány és a miskolci önkormányzat által között szerződés. Ez tartalmazza a Miskolc–Kassa „gazdasági tengely megerősítését”, a két város közötti autópálya magyarországi szakaszának megépítését, a tapolcai strand fejlesztésének második ütemét, a diósgyőri vár rekonstrukciójának befejezését, egy új iparterület kialakítását, a korábban megkezdett digitális program folytatását, a kutatás-fejlesztés, innováció megerősítését, a duális képzés kiterjesztését.

 

MTI/MCOnet