Miskolc hírek

Seszták Miklós Miskolcon jelentette be a Diósgyőri Stadion újabb támogatását

Seszták Miklós Miskolcon jelentette be a Diósgyőri Stadion újabb támogatását

Miskolc Megyei Jogú Város évértékelő és programadó ünnepségén, 2015. január 27-én részt vett és beszédet mondott Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

Seszták Miklós kedd délután Miskolcon a Művészetek Házában bejelentette: az előzetesen már biztosított 4.5 milliárd forinton felül újabb 3.5, tehát összesen 8 milliárd forintot biztosít az állam a Diósgyőri Stadion újjáépítéséhez – számolt be a dvtk.eu. Szeptemberben mutatták be az új diósgyőri stadion látványterveit. Az akkori bejelentés szerint 6,5 milliárd forintból Kelet-Közép-Európa legnagyobb sportkomplexuma épül Miskolcon. 

Kriza Ákos polgármester, Miskolc, beruházásSzintén a nemzeti fejlesztési miniszter jelentette be, hogy támogatják a Lórántffy utcáról egy átkötő út, vagyis a Déli-tehermentesítő meghosszabításának kivitelezését is.

Kriza Ákos polgármester a rendezvényen három pontban összegezte programját a minap.hu szerint: munka, biztonság és közös jövő. "Megépítjük a stadiont, elkészül a tapolcai strand, bontjuk a nyomortelepeket és óvodákat építünk. Idén a Salkaházi-programban nemcsak pénzügyi támogatás, de programok is várnak az idősekre. Nem állunk meg félúton, továbbra is cél a rendteremtés. Miskolcnak biztonság kell, létbiztonság és közbiztonság" – mondta Kriza Ákos.

 

-csa-