Miskolc hírek

Spanyolországba utazna? Igyekezzen a szállásfoglalással!

Spanyolországba utazna? Igyekezzen a szállásfoglalással!

Spanyolország évszaktól függetlenül igen népszerű a turisták körében, de tény, hogy nyaranta klasszisokkal többen érkeznek területére, mint az év más hónapjaiban. 

Az ország turisztikai kínálata rendkívül széles, és a történelem szerelmesei éppen úgy megtalálják számításukat a bikaviadalok hazájában, mint a tüzes ritmusok, a páratlan spanyol gasztronómia, vagy a pazar tengerpartok és a luxusszállodák rajongói. Az utazasnet.hu arra hívja fel a turisták figyelmét, hogy amennyiben az úti cél Spanyolország, úgy célszerű minél hamarabb foglalni. A legfrissebb információk szerint a térség iránt rengeteg skandináv, német és angol érdeklődik, s mivel a szálláshelyek kapacitása véges, ezért ajánlott minél gyorsabban elintézni a foglalást.

 

Még vannak szabad helyek!

 

A hazai utazási irodák körültekintésének köszönhetően még vannak lekötött helyek Spanyolország legnépszerűbb üdülővárosaiban. Ha tehát most foglal szállást, úgy sikerülhet a kiszemelt városban találni az igényeinek és pénztárcájának egyaránt megfelelő szolgáltatót. Amennyiben a last minute ajánlatok kedvezményeiben reménykedne, inkább felejtse el azt, ugyanis az előrejelzések szerint idén sem maradnak a szezon végére üres helyek. Spanyolország gazdag idegenforgalmi kínálata milliókat vonz minden évben.

 

Repülős utazás? Most különösen megéri!

 

Utazásszervezés során természetesen nem pusztán a szállás, de a közlekedés módja is figyelmet érdemel. Ma már a repülőjegyekhez rendkívül kedvező áron lehet hozzájutni, ráadásul idén sűrűbben indítanak járatokat a nyaranta turisztikailag frekventált területekre. Így a Ryanair utasai Gran Canaria térségét gyakrabban közelíthetik meg légi úton, de a Costa del Sol, vagy a szintén nagy népszerűségnek örvendő Malaga is sűrűbben elérhető lesz. A járatsűrűségnek köszönhetően az egyéni igényeknek megfelelően van mód tervezni mind a szabadságot, mind a nyaralás időszakát Jó hír, hogy a bulizni vágyók mostantól Spanyolország kedvelt szigetét, Ibizát közvetlenül is elérhetik a Wizzair járataival.

 

Malaga, Andalúzia népszerű városa

 

Spanyolország egyik legnépszerűbb üdülővárosa Malaga, amely rengeteg napsütést, luxusszállodákat, nevezetességeket és kulturális látnivalókat kínál a turisták számára. Területén járva nem érdemes kihagyni Európa harmadik legnagyobb katedrálisát, a Catedral La Manquita névre hallgatót, de bikaviadalok iránt érdeklődők is megtalálják számításukat Malaga városában. Az 1874-ben épült Plaza de Toros hetente egyszer bikaviadallal várja a látogatókat, de ha éppen akkor nem tartózkodna a városban, a hét más napjain is lehetőség nyílik a múzeum megtekintésére. A Picasso szülőházával büszkélkedő város pezsgő éjszakai élete rendkívül kedvelt a fiatalok körében, a kávézókkal és üzletekkel teli Calle Larois utca pedig kétségkívül a kulináris élvezetek és bevásárlás Mekkája. Spanyolország e térségében járva mindenképpen szót érdemelnek a fenséges borok is, melyeket valamilyen spanyol finomsággal társítva igazi gasztronómia kalandban lehet részünk.

 

A Costa Brava korosztálytól függetlenül ajánlott!

 

Spanyolország méltán népszerű tengerparti szakaszáról van szó, ahol kisebb, csendes településekkel éppen úgy találkozni, mint nyüzsgő turistaközpontokkal. A Costa Brava egyaránt remek választásnak bizonyul a gyerekkel, családdal utazók számára, de a pezsgő éjszakai életre vágyók is megtalálják számításukat a nagy üdülőhelyeken. A páratlan szépségű tengerpart nem csak a strandolás és a napfürdőzés lehetőségét kínálja, de aktív kikapcsolódásra is kiválóan alkalmas.

 

Spanyolország idén is nagy érdeklődésre számíthat, ezért ha még nem foglalt, ne habozzon túl sokáig a szállásválasztással! Az utazási irodák akciós csomagajánlatai között is érdemes körülnéznie, hiszen így egy kalap alatt intézheti el a szállásfoglalást és az utazás megszervezését.