Autó hírek

Miért érdemes Mercedes-t vásárolni?

Miért érdemes Mercedes-t vásárolni?

A Mercedes-Benz a világ, de legalábbis Európa egyik legismertebb felsőkategóriás márkája. A vérbeli Mercedes rajongók eltántoríthatatlanok, nem lehet őket meggyőzni arról, hogy létezik jobb márka is. De vajon mi ennek az oka, miért népszerű ennyire a német precizitás terméke, miért érdemes megvásárolni?

Ma jóval több információ áll rendelkezésünkre azzal kapcsolatban, hogy egy autómárka hogyan teljesít a valóságban. Tesztek, nyilvános adatok tömkelegével találkozhat, aki kutat kicsit a témában. Nézzük hát mi is a valóság, tényleg megállja a márka a helyét?

 

A Mercedes népszerűsége 2017-ben
A használtautók importálása Magyarországon az elmúlt 6 év során mintegy megötszöröződött. 2011-es adatok szerint még a Mercedes volt az egyik legnépszerűbb külföldről behozott autómárka, azonban a piac hígulni látszik. Továbbra is népszerű, azonban a már hazánkban is jelen lévő kecskeméti Mercedes gyár jelenléte miatt sokat változhattak a statisztikák.

 

A külföldről behozott járművek megoszlása sokat változott. Több márka kerül behozatalra, és jellemzően az alacsonyabb kategóriába tartozó autók jelennek meg hazánkban (ami a gépjárműállomány öregedési ütemében is megjelenik).

 

Ugyanakkor a Mercedes népszerűsége kimutathatóan nő Németországban. A német szövetségi járműnyilvántartó hivatal, a Kraftfahrt-Bundesamt forgalomba helyezési statisztikái ugyanis azt mutatják, hogy 18,1%-kal több jármű került forgalomba a márkából. A forgalomba helyezés aránya torzíthatja a képet, hiszen ebben az esetben új és használt autókról is beszélhetünk.

 

A Mercedes tehát aktív szereplője az autópiacnak, a már őt választókat megtartotta és bővíti a lehetőségeit ezen a téren is.

 

Milyen irányt képvisel a Mercedes?
A vállalat technológiai fejlesztések terén évekkel megelőzi versenytársait, költségeinek jelentős hányadát a kutatás-fejlesztési terület teszi ki. Nyilvánvaló, még ha időnként még a Mercedes is hibázik, hogy hosszútávon ez a kifizetődő a cég és az autók használói számára is. Ugyanakkor ez nagymértékben hozzájárult ahhoz is, hogy a márka egyfajta státuszszimbólumként is jelen van ma már.

 

A Mercedes tehát az autógyártók nagy többségénél erősebb, kényelmesebb, több extrával felszerelt autókat gyárt. Nyilvánvalóan ennek a költségei is magasabbak, viszont ezért cserébe biztosak lehetünk benne, hogy a legkiválóbb alkatrészekkel felszerelt autóban ülünk.

 

Igaz ez a régebbi típusokra is, hiszen a Daimler AG a Mercedes-Benz alapítója több mint 100 éves fennállása alatt valamilyen szinten mindig is a felsőkategóriában gondolkozott.

 

Nem jelenti ez azt, hogy az autógyártó csak a luxuskategóriát használókra gondol, bizonyítja ezt a középkategóriába sorolható C osztály is, mely a Dekra 2012-es megbízhatósági tesztek TOP 3 pozícióiban szerepelt.

 

Miért érdemes Mercedes-t vásárolni?
Mert azon felül, hogy egy státuszszimbólumként tekintenek rá, megbízható és hosszú élettartamú autót kapunk általa. Egy Mercedes-ben ülve biztosak lehetünk benne, hogy nem ér bennünket váratlan meglepetés, mondjuk egy kapkodós reggelen, amikor késéssel indulunk el otthonról.

A cikk a carsontheweb.com online aukciós portál támogatásával készült.