Autó hírek

TIPO 30 éves jubileum

TIPO 30 éves jubileum

Idén ünnepel a Fiat. A Tipo modell ugyanis már kereken 30 éves múltra tekinthet vissza. A Fiat Tipo ugyanis 1988-ban debütált a Fiat Ritmo utódjaként, amely a Fiat 128-at váltotta fel. Akárcsak társai a Fiat Tipo is nagy népszerűségnek örvendett már a megjelenésekor is, nem csak Olaszországban, de egész Európa szerte.

A Fiat mérnökei egy kompromisszummentes, jól vezethető, kényelmes és biztonságos autót szerettek volna alkotni, amelyet a vásárlók megbecsülnek funkcionalitása és letisztult stílusa miatt.

A tervek aztán a Tipo modellekben találtak önmagukra és örökölték tovább egyes változatai által, egyre magasabb minőségben. Az autó az egyik legjobb ár-érték arányú gépjárművek kombinációja, ezért sikerét ennek is köszönheti. Már több mint 180.000 autótulajdonos választotta a Fiat Tipot és már második éve a legnagyobb mértékű növekedést mutatják az eladások.

Bemutatkozik a Fiat Tipo
A Fiat Tipo egy olyan innovatív koncepció, amely a Fiat hagyományait képes méltón képviselni és 1988 óta folyamatosan magasabb szintre emelni. A Fiat Tipo legnagyobb előnyeiként a tágasságot, a praktikusságot és a stílusos megjelenést emelik ki a Fiat tulajdonosok.

Tökéletességének titka, hogy egy több mint kétezer főt számláló nemzetközi szakember gárda dolgozott a megvalósításán és a fejlesztések több mint három évet vettek igénybe. A Tipo modellt az 5 ajtós, modern formatervezés és a külső vonalak, valamint a belső tér minőségi megvalósítása jellemzi. A kompakt, 4,37 méter hosszú Tipo, 8 különböző színben is elérhető, már 3.990.000 Forinttól a fiatszabo.hu weboldalán keresztül.


Fiat Tipo

 

A Fiat Tipo egy igazi, energikus harmincas
A Fiat Tipot most is, mint 30 éven át mindenkor, úgy tervezték meg, hogy a legnagyobb kényelmet nyújtsa a sofőrnek és az utasoknak egyaránt. A Fiat Tipoban, akár öt 185 cm magas felnőtt is kényelmesen elfér, úgy, hogy biztosítja mindenkinek a szükséges mozgásteret. A belső térben összesen 12 liternyi rakódórekesz is az utazók rendelkezésére áll.

Az intelligens autó nem csak megbízható de takarékos is. Az 1,4 és 1,6 literes dízelmotoroknak köszönhetően 120 lóerő dübörög a motorháztető alatt és csúcsteljesítménye közben mindössze 3,7 litert fogyaszt 100 kilométer alatt. A kedvező üzemanyag fogyasztás az energia intelligens, hatékony felhasználásnak köszönhető, amely a számtalan beépített, modern technológia egyike.

 

Fiat Tipo

 

Csúcstechnológia négy keréken
A 30 éves Fiat Tipo új modellje a legújabb csúcstechnológiákkal van felszerelve, hogy még kényelmesebbé és biztonságosabbá tegye a közlekedést. A beépített Uconnect 7 hüvelykes HD Live táblakép segítésével akár szórakozhatunk is (a TuneIn és a Deezer segítségével) de a gyors parkolást is a segítségével valósíthatjuk meg. 

Az autó ugyanis rendelkezik etablettről vezérelhető tolatássegítő kamerákkal és 3D térképalkotású Tom Tom GPS műholdas navigációval is. A Tipo négy változatban is kapható: szedán, 5 ajtós, kombi és S-Design változatokban, így biztosan mindenki megtalálja a számára ideális változatot, amely minden igényét ki fogja tudni elégíteni.