Divat

Egyrészes fürdőruha: a kényelmeseknek és a divatmániásoknak

Egyrészes fürdőruha: a kényelmeseknek és a divatmániásoknak

Kifinomult és nőies, ugyanakkor szinte mindenkin csodásan áll: érdemes a bikinit kicsit elhagyni, és tenni egy próbát az egyrészes darabokkal. Ráadásul ez a viselet szezonok sora óta trendi.

Még Karinthy Frigyes is ebben strandolt

 

Ha a fürdőruha történetében kicsit visszalapozunk, az első időkben csak az egyberészes darabokkal találkozhatunk. A korai fürdő öltözékek - amit nem véletlenül nevezünk ‘ruhának’ - még szinte földig érő szoknyarésszel rendelkeztek. Később alakították ki a szabadabb mozgást lehetővé tevő, bő nadrágos darabokat, amelyek takarták a vállat és már csak térdig értek.

 

Az 1930-as években bukkantak fel a combot láttató ‘szabados’ fürdőruhák - megjegyzendő, a férfiak is sokáig ezt a dresszt hordták.

 

Hosszú évtizedeken át ezután a kétrészes fürdőruha számított menőnek, és az egyberészest a nagymamák divatjának tekintették, de ma már újra reneszánszát éli. Ennek több oka is lehet, például hogy az utóbbi években sokan óvják a bőrüket a naptól. Másrészt ez a dressz nagyon szépen formáz mindenkit, és nagyobb teret enged a tervezők fantáziájának.

 

Akár az esti buliban is maradhat

 

Az egyrészes fürdőruha öltöztet

 

Visszatérését köszönhetjük annak is, hogy a plus size alkat divatba jött, és a kerekded formákhoz ez a klasszikus vonalvezetésű, kevesebbet mutató fürdőruha jobban illik. Persze, ne feledjük, a piros fürdőruha reneszánsza még Pamela Andersonnal és a Baywatch sorozattal kezdődött.

 

És mint tudjuk, a kevesebb a divatban több. Azaz nőiesebb, izgalmasabb megjelenést adhat egy egyberészes, mint egy kétrészes. Sok mindent tud nyújtani ez a fazon az optikai formázás terén. Az oldalt derékrészen bevágott darabok például karcsúsítanak, a lábat pedig nyújtják a csípőn kétoldalt felvágott típusok.

 

Íme pár további trükk: akár bikinit, akár egyberészest választunk, a felsőtestünket hangsúlyozzuk akkor, ha felül világosabb színt választunk, mint alul. Az erős árnyalatok, mint a piros vagy a neonszínek a vékonyabbaknak ajánlottak, míg a teltebbek a többféle mintával és színnel játszó darabokkal járnak igazán jól.

 

Itt is elmondható, hogy nem a legfrissebb trendeket érdemes követni, hanem azt választani, ami az alkatunkhoz és stílusunkhoz a legjobban passzol. Arról nem is beszélve, mennyire vonzzuk majd a tekintetet, ha valami egészen mást viselünk, mint a ‘tömeg’.

 

Egy fűzős dekoltázsú egyberészes pedig - egy derékra kötött strandkendővel - tökéletes a nyári nap befejezéséhez is, mondjuk egy tengerparti bárban.