Divat

Falióra - melyik helyiségbe mi az ideális?

Falióra - melyik helyiségbe mi az ideális?

Számos esetben, számos helyre nagyon praktikus a falon elhelyezett óra. Mindenhol, ahol időnként jól jön, ha csak felpillantunk, és konstatáljuk, mennyi az idő, ott elkel egy ilyen darab. Persze a lakás minden helyiségébe azért nem kell…

Klasszikus konyhai faliórák - ötletesek és hangulatosak

 

A konyha az a helyiség, ahol reggelente olykor kicsit kapkodósan bekapunk még pár falatot, vagy napközben iszunk egy finom teát, és megyünk tovább. Nagyon jól jön ide egy falióra, és ez jellegzetes színtér is az elhelyezésére.

 

Ha kávépártiak vagyunk, számos vicces kávésbögre vagy -kanna alakú megoldás közül választhatunk. De arról ne feledkezzünk meg, akárhányszor meglátjuk majd az órát, motivációt érzünk majd arra, hogy feltegyük a kotyogós főzőt avagy csináljunk egy kapszulás kávét.

 

Választhatunk emellett még számtalan más falióra verziót, a rusztikustól a modernig, lehet az óránk nehezen értelmezhető, vagy inkább egyszerű, amire ránézünk és azonnal tudjuk, mennyi az idő. Sokan szeretik a hagyományos mutatós változatot, de esztétikusak a kvarcóra jellegű, szám kijelzős faliórák is - ez utóbbiak kevésbé ráérős, békés hangulatúak.

 

A hely stílusához illeszkedjen

 

A lakás más helyiségeiben is jó szolgálatot tesz a falióra, egyedül talán a hálóban nem szeretjük ‘stresszelni’ magunkat a pontos idő nézegetésével, itt az asztali órák számítanak inkább bevettnek. Ma már rengeteg ötletes megoldást találunk, ha a klasszikus változatokat esetleg kicsit avíttnak tartjuk.

 

Letisztult és modern stílusú óra

 

A fotóval díszített órák nagyon érdekes hatást keltenek, lehetnek ezeken például virágok vagy kavicsok: ezek természetességet és nyugalmat árasztanak.

 

A retró stílusú, jellegzetes amerikai illusztrációkkal, reklámokkal díszített faliórák feldobnak egy szobát, de akár egy kávézót, büfét is. Egy vendéglátóhely egyébként nem nélkülözheti ezt a berendezési tárgyat, hiszen itt mindenki kíváncsi rá időnként, mennyi ideje van a kávézásra, vagy éppen a vacsora befejezésére.

 

 

Lehet, hogy annyira érdekes, hogy nem tudjuk meg, hány óra

 

Külön kategóriába tartoznak a művészi vagy minimalista kivitelezésű változatok, amelyeket nem mindig könnyű leolvasni. A legszellemesebb ilyen falióráknak esetenként nincs is háttere.

 

Amikor kiválasztjuk ezt a tárgyat, mindig gondoljunk arra, hova fogjuk tudni helyezni, ott harmóniában lesz-e az őt körülvevő többi elemmel. Lényeges, nem lesz-e esetleg kirívóan nagy: a hatalmas faliórák egy alacsony helyiségben, vagy sok fali dekoráció mellett ‘szétnyomják’ a szobát.

 

Mivel ez a darab egyben a fal dísze és ‘bútordarab’ is, stílusban és méretben is jó, ha illik a környezetéhez.