Divat

Férfiak örök ruhadarabja: a jól megválasztott póló

Férfiak örök ruhadarabja: a jól megválasztott póló

Ha nem szükséges valamilyen okból az elegáns vagy üzleties megjelenés, minden férfi előszeretettel nyúl az egyszerű pólókhoz. Különösen igaz ez a meleg évszakokban, amikor más ruhadarabot nehezen tűrünk meg magunkon.

Basic póló és a sokszínűség

 

Ha férfi pólóra gondolunk, talán mindannyiunknak az egyszerű, fehér, kereknyakú fazon jut eszünkbe először. Nem véletlenül van ez így, hiszen ez az a ruhadarab, ami akár még egy ing alatt is megfelelő viseletnek számít, sokan ugyanis jobban szeretik a pólókat az ujjatlan, trikó fazonnál.

 

A basic, vagy akár csak fehérneműként, aláöltözékként viselt póló egyértelműen fehér kell, hogy legyen, azonban ha nem tervez valaki további rétegeket halmozni magára, számos lehetőség közül választhat az egyszerűség megtartása mellett is.

 

A színek kavalkádja mellett a nyakkivágás is változatos lehet: V-nyakú, kereknyakú, vagy éppen mélyen dekoltált felsőt is választhatnak ma már a férfiak.

 

A felhajtott gallér reneszánsza

 

Néhány évente visszatérő divat az egy fokkal elegánsabbnak és kreatívabbnak mondható póló fazon, a galléros, piké vagy teniszpóló. Elnevezés tekintetében számos módon illetik ezt a fazont, azonban egy biztos: minden férfi kipróbálja élete során legalább egyszer felhajtott gallérral viselni.

 

Eredeti funkcióját tekintve ráadásul éppen ez volt a gallér lényege, azaz, hogy megvédje a nyakat a leégéstől egy hosszú golf meccs során. 2019-ben, a városban azonban még a nyári meleg sem lehet indok arra, hogy valaki felhajtott gallérral közlekedjen. Érdemes ezt a stílust a pénteki éjszakában elmerülő fiataloknak és a sportolóknak meghagyni.

 

Megfelelő kombináció: a kulcs a stílusos megjelenéshez

 

Napjaink stílusos s vagány férfija

 

Ahhoz, hogy stílusos megjelenésű legyen a férfi a nyári melegben, nem elég a megfelelő pólót megválasztani, fontos odafigyelni arra is, hogy milyen egyéb ruhadarabokkal kombináljuk azt.

 

A munkahelyére siető férfiakon például gyakran láthatunk még nyáron is zakót, azonban alatt ilyenkor nem a keményre vasalt ing, hanem egy egyszerű, egyszínű póló bújik meg. Az elegáns öltözködés persze nem állhat meg pusztán egy póló felhúzásánál, azonban nyáron szerencsére a munkáltatók is elnézőbbek a könnyedebb viseletekkel.

 

A stílusos öltözékről ugyanakkor egy elegáns férfi soha nem mond le, még ebben az évszakban is szívesebben választ egyszerű, okosan kombinálható ruhadarabokat a színes, flitteres, feliratos pólók helyett.