Divat

Így lesz hosszú életű a futócipő!

Így lesz hosszú életű a futócipő!

A running shoes elmaradhatatlan akkor, ha komolyan gondolod a futást és minden tekintetben lábaid és ízületeid védelmét szeretnéd szolgálni.A sportág egyébként egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és kedveltségét az is alátámasztja, hogy bárki elkezdheti, természetesen az intenzitást a testsúlynak és az edzettségnek megfelelően megválasztva.A futás tipikusan az a sport, amelyhez nincs másra szükség, csak egy jó futócipőre. Ebből viszont nem éri meg alább adni, hiszen ellenkező esetben akár ficamokat, rándulásokat is kockáztathatunk.

Running shoes választás okosan
Legtöbben azt várjuk el a leendő futócipőtől, hogy hosszú időn keresztül szolgálja kényelmünket. Ennek érdekében azonban nem csak a későbbi ápolással, hanem bizony már a megfelelő választással tehetünk igazán sokat. A szaküzletekben minden korábbinál szélesebb választékkal találkozhatunk, és akár az online rendelés kényelmét is kihasználhatjuk.

Többféle ismert és már bizonyított márka elérhető napjaink kínálatában, de a választás során az árak helyett inkább a kapott minőséget érdemes figyelni. Az ecipo.hu szakemberei is azt javasolják, hogy megéri többet költeni running shoes beszerzés során, ugyanis így biztosan strapabíró, kiváló minőségű lábbelivel gazdagodhat a gardrób.

Otthoni ápolás
Ha teremben fut, akkor valószínűleg kevésbé fog a futócipő külseje szennyeződni, ám ellenkező esetben kiemelt figyelmet érdemes fordítani az ápolásra. Az első tavaszi napsugarak sokakat csábítanak a természetbe, de persze évszaktól függetlenül előfordulhatnak hatalmas, kikerülhetetlen pocsolyák, és a tóparton, erdőkben a sarat vagy a vizes felületeket is nehéz elkerülni. Ilyenkor hazaérkezve sokan csak bedobják a cipőt a mosógépbe, pedig a running shoes ennél sokkal nagyobb odafigyelést igényel.

Bár a mosógép kétségkívül alaposan megtisztítja a futócipőt, de ha nem szükséges teljesen átnedvesíteni, akkor kézzel, szivaccsal és a megfelelő ápolószerekkel is gond nélkül elvégezhetjük a tisztítást. Amennyiben vannak a futócipő felületén olyan részek, melyek esetében fontos a víztaszítás, akkor az erre alkalmas impregnáló spray használatával érdemes ezeket kezelni.

Running shoes: nem mindegy a tárolás
Itt érkeztünk el ahhoz a kritikus ponthoz, mely sokak számára szokott gondot okozni, pláne akkor, ha nem csak kétszemélyes háztartásról van szó. Legtöbbünknek nagyon sok cipő sorakozik a szekrényében, vagy a gardróbjában, ezért egy-egy újabb darab elhelyezése igen problémás lehet.

A futócipő esetében is ez a helyzet, ám arra mindenképpen törekedjünk, hogy kedvencünket ne gyűrjük be, pakoljuk egymás tetejére, vagy szorítsuk be olyan helyre, ahol nem fér el kényelmesen. Az eldeformálódott részek kevésbé alkalmasak funkciójuk ellátására, melynek a mozgás biztonsága láthatja kárát.

Csere időben
Ha running shoes vásárlás során sikerült valóban időtálló minőséget beszereznünk, akkor az jó eséllyel éveken keresztül kiszolgál majd futásaink alkalmával. Van azonban egy pont, amikor már nem tart megfelelően, nem látja el feladatát és kényelme is hagy maga után kívánnivalót. A mai strapabíró modellek ugyan még ekkor is szakadásmentesen, kiváló állapotban vannak, ám ha funkciójukat nem látják el, akkor érdemes lecserélni azokat.

A futás hozzájárulhat ahhoz, hogy sikerüljön leadni a felesleges kilókat, erősebbé váljon immunrendszerünk, és laborértékeink is a megfelelő számokat hozzák. A stresszoldás és a rendszeres testmozgás előnyei miatt is érdemes beiktatni ezt a mozgásformát mindennapjainkba.