Divat

Milyen fürdőruhát választhatunk 2019-ben kislányunknak?

Milyen fürdőruhát választhatunk 2019-ben kislányunknak?

A kislányok már egyre kisebb kortól viselnek kétrészes bikinit, de trend az egész testet elfedő, napvédő egyberészesek terjedése is. Mit érdemes egy kisebb vagy nagyobb lányra ráadni a vízben, vízparton?

A  legnagyobb buli: egybeöltözés anyával

 

Hatalmas választékot találunk ma már gyerek fürdőruhákból, és a legjobb ebben az, hogy alkalom, igény szerint mást és mást adhatunk a gyerekekre. 

 

A lányok nem kis része szeret szépen öltözködni, akkor is, ha a strandra megy, és szívesen húz minél inkább a felnőttekére hasonlító fürdődresszt. Ma már ezt olyannyira megtehetik a kisebbek, hogy anya-lánya kétrészes és egyberészes szettek is vásárolhatóak, ahol ugyanazt viselhetik mindketten. Természetesen, ha felnőttes fürdőruhát szeretne gyermekünk, érdemes ügyelni arra, hogy ne legyen kihívó az adott darab. Az anya-lánya szetteknél a felnőtt darabok kivágottak, kosarasak, a kicsik pedig ugyanolyan anyagúak, de életkornak megfelelő szabásúak.

 

Tinédzser kétrészes bikiniben

Felsővel vagy anélkül?

 

Míg régebben egyöntetűen csak bikini alsóban voltak a kislányok 6-7 éves korig, ma már az 5 évesek 90 százaléka kétrészesben van a strandon. Csak a bölcsödés korosztály engedi meg magának - illetve engedi meg nekik anyukájuk - a ‘monokinizést’. 

 

Ma már tulajdonképpen elvárás, hogy az ovisok is igazi gyerek fürdőruhát viseljenek. Érdekes összefüggés, hogy a strandokon a felnőtteknél is egyre ritkább a régebben meglehetősen elterjedt monokinizés - bár helyette igen merész fürdőruhákat látunk lépten-nyomon.

 

 

Érdemes a kicsikre is olyan fürdőruhát adni, amilyen a többieken van a korosztályukból, már csak a kellemetlen félreértések elkerülése végett is, kivéve persze, ahol nincs strandoló közönség, például egy elhagyatott adriai tengeröbölben. 

 

Ha azért öltöztetnénk lengébben a kicsit, hogy ne fázzon meg, a klasszikus két fürdőruhás strandolást érdemes alkalmazni: ha vizes bikiniben vagy egyberészesben kijön a gyerek a vízből, ráadhatjuk a szárazat, és közben szárítjuk a másik darabot. 

 

Gondoljunk a bőr védelmére is

 

A nagyobbaknál is találunk nagyon kényelmes kétrészeseket. A crop-top jellegű, nem kosaras felsők előnyösek a kamaszok számára, nem emelnek ki, de takarnak ott, ahol kell. 

 

A sportos vonal mellett lehetnek a lányka fürdőruhák aranyosak ‘csajosak’: idén például sok fodros felsőjű bikinivel találkozhatunk. A szörfös sort jellegű alsók is nagyon csinosak a kislányokon.

 

Ha sokat játszik kinn a gyerkőc a vízparton, akkor érdemes egy pólót adni rá. Válogathatunk ma már az UV védő pólókban és szinte teljes testet eltakaró fürdőruhákban. 

 

Ezek technikai anyagúak, könnyen megszáradnak, emellett a korai, megmaradó bőr sérülésektől, melyek a leégésből adódnak, védik a kicsiket. 

 

Mindenkinek kellemesebb, ha a gyerek úgy játszhat a strandon, hogy nem kell folyamatosan árnyékba küldeni és naptejjel kenni - ami ráadásul belekerül a természetes vizekbe - , így ha sokat leszünk víz mellett nyáron, egy ilyen dressz beszerzését is meggondolhatjuk.