Divat

Tökéletes külső szeszélyes időjárásban

Tökéletes külső szeszélyes időjárásban

Nem egyszerű évszak a tavasz öltözködés szempontjából, amikor reggel még lehet csípős hideg, nappal süthet úgy a nap, hogy a naptejet hiányoljuk, este pedig eláztathat minket egy zápor. A telet könnyen megoldhatjuk egy jó kabát és egy vízálló csizma segítségével, ám a tavasz sokkal szeszélyesebb. Ám vélhetően ettől függetlenül mindenki örül, hogy beköszöntött ez a gyönyörű évszak, és könnyedebb ruházatra válthatunk.

Hogy tudunk úgy öltözködni, hogy divatosak legyünk, és egyben alkalmazkodjunk a változékony időjáráshoz?


Ballonkabát vagy esernyő

 

A legfontosabb, hogy olyan szetteket állítsunk össze, amelyek a hidegre és melegre, valamint is esőre is megfelelőek. Ez utóbbi ‘kihívásra’ talán a legtökéletesebb megoldás egy összecsukható esernyő, amit akár folyamatosan hordhatunk a táskánkban.

 

Szerencsére idén tavasszal nagyon divatosak a nagy táskák is, így ezek mélyén elrejtőzhet egy szép darab.

 

Nagy segítség a hűvös napokra a klasszikus, és most különösen divatos ballonkabát. A megszokott sötétkék, drapp, khaki darabokat felváltják a nőies színekben pompázó kabátok. Igazi tavaszi külsőt kölcsönöz egy ragyogó rózsaszín ballon, egy szorosra húzott övvel gyönyörű alakot varázsol. Ha egy könnyű - mondjuk trendi eklektikusan virágmintás - ruhát veszünk alá, egész biztosan nem lesz melegünk.

 

Hódít a lágy, kifinomult stílus

 

Ha az idei kínálatból válogatunk, nem lesz nehéz dolgunk, illetve csak annyiban, ne túl sok minden felé csábuljunk el.

 

Divatosak a nagyon nőies ruhák, a hosszú, A vonalúak éppúgy, mint a  karcsúsítottak. Választhatunk az overallok közül is, ne aggódjunk, nem fogunk ezekben autószerelőnek látszani: a mostani overallok lágy esésűek, a nadrág részük bő szárú, és ha magassarkút húzunk hozzájuk, nőiesebbek nem is lehetnénk.

 

Természetesen az idei divatszínek, a kék-sárga és a kelkáposztaszín dominál ezeknél a daraboknál is. Mindezek fölé ha egy könnyű, és a mostani ajánlás szerint hosszú kabátot húzunk - az oversize nem tud kikopni a trendek közül -, akkor fázni sem fogunk még borult időben sem.

 

Az idei divat finom, kevésbé kihívó, mint a tavalyi volt. A színeiben is lágyabb, uralkodnak a pasztellek. Ám nem szűkölködik a kínálat a csajos darabokban.

 

Meleg időben már tavasszal is tökéletesek például a mostani vállat villantó felsők. Ha pedig inkább a nadrágokat kedveljük, húzzunk ehhez egy olyan farmert, ami most fantasztikusan trendi. Ez pedig a magas derekú, esetleg push-up hatású, szűk nadrág. A magasra szabott derék sokkal jobban formálja a telt alkatot, mint a csípőnadrág, az extra push up betét pedig segít elérni az irigyelt homokóra alakot.