Lakberendezés

Az állólámpa lehet ilyen is, olyan is

Az állólámpa lehet ilyen is, olyan is

Az állólámpa ma már szinte minden otthonban megtalálható, hiszen praktikus, kis helyen elfér, és stílusos kiegészítője lehet a nappalinak. A beszerzés előtt állva sokan úgy vélik, hogy kizárólag az állítható olvasókarral és plusz fenti megvilágítással rendelkező fajták találhatóak meg a kínálatban. Legtöbben meglepetten tapasztalják, hogy a választék bizony messze túlnőtte ezt a klasszikus alaptípust. 

Egészen extravagáns, már-már művészien megkomponált állólámpa fajták közül válogathatunk, de a letisztult darabok éppen úgy elérhetőek, mint a gótika világát idézők.

 

Klasszikus színek és formák bármilyen lakberendezéshez

 

Ha az állólámpa kiválasztásáról van szó, akkor érdemes a belsőépítészeti megoldásokat és a lakberendezési stílust is szem előtt tartani. Vannak olyan színek és formák, melyek ezektől függetlenül megállják a helyüket. A fekete vagy fehér búra, és a letisztult vonalvezetés modern otthonokba éppen úgy remek választásnak bizonyul, mint a régebbi, antik bútorok kiegészítőjeként. Persze ha csak ezek az alapdarabok foglalnának helyet az áruházak kínálatában, sokan nem lelnének rá kedvenceikre. Ezt a tervezők is pontosan tudják, és néha egészen megdöbbentő darabokat álmodnak meg- a különlegességek kedvelőinek legnagyobb örömére.

 

Extravagáns darabok, a stílusteremtés eszközei

 

Inkább hasonlítanak egyfajta modern építészeti alkotásra azok a különleges állólámpa fajták, melyek egyszerre tükröznek fiatalosságot, lendületességet, és azonnal stílust is teremtenek. Mindegy, hogy fémes hatást kelt a lámpa, vagy finoman ívelt vonalával hívja fel magára a figyelmet, az igényes, már-már művészi hatással bíró állólámpa típusok remek választásnak bizonyulnak fiatalok számára, de legénylakásokban is megállják a helyüket.

 

Gótika a fekete dominanciájával

 

A napjainkban nagy népszerűségnek örvendő sötétlila, bordó falak remek kiegészítőjének számítanak a fekete színvilágot képviselő állólámpa típusok. Vannak közöttük olyanok, melyek az egykori kandeláberekre hasonlítanak, mások a gótika és a hatalmas reneszánsz vacsorák időszakát idézik. Ha ilyen mutatós, stílusos darabok mellett döntenénk, akkor arra mindenképpen ügyeljünk, milyen lakberendezési tárgyakkal társítjuk azokat. A különleges, régi, báli időszakot idéző állólámpa típusok megkívánják, hogy hasonló jelleget képviseljen azok környezete is.

 

Mediterrán hangulat a sárga és a bronz kettősével

 

A mediterrán stílust nem csak a falszínekkel, a kiegészítőkkel, vagy például a járólapokkal valósíthatjuk meg, hanem természetesen a világításra alkalmas eszközökkel is. A bronz színvilága kiválóan passzol a mediterrán lakberendezési irányzathoz, de narancssárga búra szintén remek választásnak bizonyul. Ha otthonosan szeretnénk érezni magunkat, akkor e színvilággal garantáltan nem lőhetünk mellé.

 

Állólámpa olvasáshoz is

 

A szoba megfelelő pontján levő állólámpa kiválóan alkalmas olvasáshoz is. Ha ilyen típusú állólámpa mellett döntenénk, akkor az elter.hu csapata az olvasókarral ellátott fajtákat javasolja. Természetesen vannak olyan típusok is, melyek olvasókar hiányában is megállják a helyüket olvasás mellé, hiszen mozgatható világító résszel rendelkeznek. Érdemes akár a gyermekszobába, vagy a hálóba is elhelyezni valamilyen stílusos állólámpát, melynek segítségével aktívan hozzájárulhatunk az igényes otthon megteremtéséhez.

 

A világításnak ma már több szerep jut a funkcionalitásnál, hiszen az a lakberendezés kapcsán is lényegesnek bizonyul. Az otthon új kedvenceinek beszerzése kapcsán érdemes tehát szem előtt tartani az eszköz leendő környezetét is.