Kazincbarcikán segítik a mikro-, kis- és középvállalkozásokat

 

Kazincbarcikán rendezett tapasztalatcserével egybekötött  vállalkozói fórumot 2015. február 26-án a Vállalkozók és Munkáltatók  Országos Szövetsége (VOSZ).

->Sajtóközlemény letöltése

 

\"VállalkozókA TÁMOP-2.5.3.C-13/1-2013-0001 \"A munkáért!\" című pályázat fő célkitűzése a vállalkozások támogatása, az ismeretek bővítése, az aktuális gazdasági változások kommunikálása. A VOSZ projektje egy nagy szolgáltatás csomag, melynek keretében virtuális tanácsadás van 5 témában: jog, adó, finanszírozás, munkavédelem és pályázat. Minden régióban a regionális tanácsadók a VOSZ irodákban hetente kétszer személyesen is tanácsot adnak. A vállalkozások ismereteinek bővítésére vállalkozói tájékoztató füzetek és összefoglaló kiadványok  készülnek és 103 rendezvényt szerveznek regionális, megyei és kistérségi szinteken. A vállalkozói akadémia című rendezvények célja a vállalkozások ismereteinek bővítése. A 2 napos megyei rendezvények célja az aktuális gazdasági események kommunikálása. A vállalkozói tapasztalatcserék célja a vállalkozások gondjainak feltárása, a pályázat eredményeinek bemutatása és az aktuális gazdasági változások kommunikálása. Ezeket a rendezvényeket főleg kisvárosokban, kistérségekben rendezi a VOSZ.

 

\"A
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kazincbarcikán az érdeklődő vállalkozók megismerhették  a helyi fejlesztéseket, beruházási lehetőségeket, a különböző hitelprogramokat, a VOSZ tanácsadási szolgáltatását, a 2015. évi adótörvény változásait, de érdekes előadást hallhattak az e-kereskedelemmel és az online hirdetésekkel kapcsolatban is. Klimon István, Kazincbarcika város alpolgármestere a rendezvényen elmondta: A legnagyobb segítséget a helyi kis-, közepes és mikrovállalkozásoknak az jelentheti, hogy az építményadó tekintetében egy sávos rendszert alakítottunk ki, így azon kisvállalkozások, amelyek kis épületben végzik tevékenységüket, azoknak alacsonyabb mértékű adókulccsal kell adózniuk. A településvezető emellett azt is bejelentette, hogy hamarosan létre fognak hozni Kazincbarcikán egy inkubációs központot, amelyben kezdő vállalkozásoknak fognak segítséget nyújtani ötletük kibontakoztatásához.