115 új munkahely Felsőzsolcán

Az autóipari Sicta Kft. 3,4 milliárd forintos beruházással bővíti felsőzsolcai alkatrészgyárát, melynek köszönhetően 115 új munkahelyet teremt. A kormány 37 millió forint támogatást biztosít a beruházáshoz.

A Sicta a világ egyik vezető autóalkatrész gyártója, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei üzemében gyártott alkatrészeket többek között a a Mercedes, a BMW, az Audi és a Porsche autóiba szerelik be. A beruházás tovább erősíti magyar-francia gazdasági kapcsolatokat, emellett növeli a magyar gépjárműipari versenyképességet. A hazai autóipar a teljes ipari kibocsátás 29,4 százalékát adja, több mint 160 ezer embernek biztosít munkát, és az itt előállított autóipari termelési érték 92,3 százalékát exportálja Magyarország. 

 

A Sickta Kft. 3,4 milliárdos üzemfejlesztése 115 új munkahelyet teremt Felsőzsolcán

A Sickta Kft. 3,4 milliárdos üzemfejlesztése 115 új munkahelyet teremt Felsőzsolcán

 

A francia családi vállalkozás tíz évvel ezelőtt hozta létre a felsőzsolcai ipari parkban az üzemet, ahová eddig 30 millió eurót fektettek be, főként saját forrásból. A gyár azóta a cégcsoport stratégiai bázisává vált. A munkaerő létszáma Felsőzsolcán a legnagyobb, és itt van a cég legnagyobb gyárterülete is. Jelenleg több mint 380 embert foglalkoztatnak, az elmúlt tíz évben csaknem 200 helyi beszállítót vontak be tevékenységükbe. A fejlesztések mellett külön hangsúlyt fektetnek az oktatásra is, a Miskolci Egyetemmel a duális képzés keretében együtt is működnek.

 

/T.D.