A foglalkoztatási paktumról tartottak kerekasztal beszélgetést

Egy évvel ezelőtt indult útjára a megyei foglalkoztatási paktum, melynek keretében gazdasági és foglalkoztatási kerekasztalt és fórumot rendeztek a Megyeházán.

A rendezvényen részt vettek a foglalkoztatók is, ezért Török Dezső, megyei közgyűlés elnök részletesen ismertette a foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési paktumot, és az elmúlt egy év történteit. A paktum 2,3 millárd forint forrást nyert a TOP keretében, továbbá 11 helyi paktum 5,4 milliárd forintos keretet használhat fel, a cél, hogy 5 ezer embert vonjanak be a 2020-ig tartó programba. A projekt keretében öt kerekasztalt tartanak majd a munkaerőpiaci lehetőségekről, 56 tanácsadást szerveznek a megyében, valamint szakmai bemutatókat, partnertalálkozókat és műhelyfoglalkozásokat szerveznek.

 

A foglalkoztatási paktumról tartottak kerekasztal beszélgetést - forrás: baz.hu

A megyei foglalkoztatási paktum keretében gazdasági és foglalkoztatási kerekasztalt és fórumot rendeztek a Megyeházán

 

Az elmúlt egy év munkájáról elhangzott, hogy a projektfejlesztés terén nagy lépések történtek: működik a paktumiroda, a kormányhivatal szakértői szinten működik közre, biztosítja majd a szolgáltatásokat, a vállalkozások pedig 1,4 milliárd forintot használhatnak fel a programelek megvalósítására. Dr. Kovács József, megyei főjegyző bemutatta a paktumiroda működését, majd szólt a munkaerőpiacon végbement változásokról is. A vállalkozások szemszögéből Setényi János, az Expanzió Kft. ügyvezetője mutatta be a megyei fejlesztési stratégiát.

 

/T.D.