Átadták a megújult református gyülekezeti házat Hejőbábán

A kormány mindent megtesz azért, hogy folyamatosan javuljon a vidéken élők életminősége - jelentette ki a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejőbábán.

Tállai András a Magyar falu program keretében megújult református gyülekezeti ház átadó ünnepségén azt mondta: a kormánynak fontosak a vidéken élők. Mindent megtesznek azért - tette hozzá -, hogy a vidéki települések ne néptelenedjenek el, és az ott élők életminősége folyamatosan javuljon. Az államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője, ismertette: a Magyar falu program fejlesztéseire 2019-ben 150 milliárd forint állt rendelkezésre, 2020-ban már 219 milliárd forint, jövőre pedig 252 milliárd forintot lehet a vidéken élők életminőségének javítására fordítani.

 

Átadták a megújult református gyülekezeti házat Hejőbábán

 

Tállai András sikeresnek nevezte a Magyar falu programot. A tavalyival összevetve nagyjából ugyanannyi, 11 000 pályázat érkezhet be idén az önkormányzatokhoz a program forrásaira - mondta. Kiemelte, hogy tavaly az 5000-nél kevesebb lakosú települések 97 százaléka legalább egy pályázatot benyújtott. Hejőbábán 15 millió forintból újult meg a református gyülekezeti ház, amely így már közösségi térként is szerepet játszik a település életében, különböző foglalkozásoknak és gyermektáboroknak is helyet ad.

 

MTI/T.D.