Átadták a szikszói italdoboz-gyárat

Átadták a Hell cégcsoport alumínium italdobozokat gyártó üzemét Szikszón, az energiaitalt gyártó társaság tulajdonában lévő Quality Pack Zrt. 30 milliárd forintos beruházása világszínvonalon képes gyártani 250 milliliteres alumínium italdobozokat és hozzá doboztetőket.

A 42 ezer négyzetméteres dobozgyár évi 1,2 milliárd darabos kapacitású, a cégcsoport 2019 végére 320 új munkahelyet hoz létre, a dobozgyár pedig három éven belül újabb 150 embernek ad majd munkát. Az avatáson Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta: a gazdasági növekedés motorja a modern és innovatív technológiai megoldások alkalmazása, amelyre kiváló példa a Hell csoport legmodernebb és leghatékonyabb technológiát alkalmazó új gyára.

 

Italdoboz-gyárat adott át a Hell cégcsoport Szikszón

Italdoboz-gyárat adott át a Hell cégcsoport Szikszón 30 milliárd forintos beruházásban

 

A beruházás tovább erősíti a Hell csoport meghatározó szerepét mind a magyar, mind pedig a nemzetközi piacon, mivel ez Magyarország első alumíniumitaldoboz-gyára. A fejlesztés az Eximbank Zrt., az Unicredit Zrt., és a Raiffeisen Bank Zrt. társfinanszírozása mellett valósult meg, a kormány pedig 7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott a beruházáshoz.

 

/T.D.