Bővíti miskolci üzemét a Takata

A Takata Safety Systems Hungary Kft. miskolci üzemében zavartalanul folytatja a termelést, sőt bővíti kapacitását - közölte a cég, miután a Takata autóalkatrész-beszállító vállalat csődvédelmet kért Japánban és Egyesült Államokban.

A magyar leányvállalat hangsúlyozta, hogy a csoport Japánban, Ázsiában, Amerikában és az európai, közel-keleti és afrikai régióban (EMEA) tevékenykedő jogilag független, önállóan működő részlegekből áll. A Takata EMEA függetlenül működik és nem szorul egyetlen más Takata érdekeltség pénzügyi támogatására sem. Kiemelték, hogy nem készül a Takata csődvédelmet kérni Európában.

 

A Takata miskolci üzemében pedig zavartalanul folytatja a termelést, sőt bővíti kapacitását

A Takata miskolci üzemében pedig zavartalanul folytatja a termelést, sőt bővíti kapacitását

 

A Takata EMEA leányvállalatait a régióban, azok partnereit és alkalmazottait közvetlenül nem érinti hátrányosan az amerikai és a japán érdekeltségek csődeljárása és azok értékesítése egy új tulajdonosnak. A terveik szerint tovább bővítik a termelési kapacitást a jelenleg 1400 alkalmazottat foglalkoztató miskolci üzemben, és az elkövetkező hónapokban újabb 200 alkalmazottal növelik a dolgozói létszámot. Az üzem a legmodernebb gyártás- és automatizálási technológiát képviseli, autóipari biztonsági berendezéseket állít elő.

 

/T.D.