Egymilliárdos vízvezeték-beruházás Szikszón

 

Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. a Hell Energy csoport telephelyén a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszón közel egymilliárd forint összértékű vízvezeték-beruházást valósított meg.

A közös beruházás során az állam tulajdonában és az ÉRV Zrt. vagyonkezelésében lévő, a Hernád-folyó kavicsteraszára telepített mélyfúrású csúcsvízműtől egy nagy kapacitású szállítóvezetéket építettek ki a cég telephelyéig annak érdekében, hogy a termeléshez elegendő víz álljon rendelkezésre. Összesen 15 500 méter távvezeték épült meg, két ezer köbméteres kapacitású vasbeton víztároló medence, illetve egy nyomásfokozó gépház is megvalósult.

 

A Hell Energy csoport szikszói telephelyén egymilliárdos vízvezeték-beruházást valósított meg az ÉKV Zrt.

A Hell Energy csoport szikszói telephelyén egymilliárdos vízvezeték-beruházást valósított meg az ÉKV Zrt.

 

A magyar tulajdonú Hell napi 2,4 millió fémdobozos ital gyárt és több mint kétszáz embert foglalkoztat. Az elmúlt öt évben 15 milliárd forint értékű beruházást valósított meg Szikszón, tavaly pedig bejelentették, hogy 30 milliárd forint értékű beruházást hajtanak végre, ezzel 320 új munkahelyet teremtve. A beruházáshoz a kormány hétmilliárd forint támogatást biztosít.

 

/T.D.