Glattfelder Béla adta át Borsod megye legújabb agrárberuházását

Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára adta át az új korszerű öntözőtelepet július 24-én, Megyaszón.


A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Megyaszón átadták a Harangod-Mag Kft. szántóföldi öntözőtelepét.  Az öntöző rendszerek kiépítésre és fejlesztésére összesen egymilliárd forintot fordított a cégcsoport, amiből az Európai Únió 480 millió forinttal támogatta a beruházást.  Glattfelder Béla azt mondta: fontos, hogy minél több hektárt öntözzenek a gazdák, a mezőgazdasági társaságok, ezzel nemcsak a termés biztonságát, hanem mennyiségét is növelni lehet.


\"

 

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Megyaszón átadták a Harangod-Mag Kft. szántóföldi öntözőtelepét

 
Mengyi Roland, a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője azt mondta: amit a Harangod-Mag cégcsoport az elmúlt években következetesen, rendkívül kemény munkával véghez vitt, az a vidéki Magyarország versenyképességéhez is hozzájárul, példát mutat.  A beruházásnak köszönhetően további húsz embernek lett állandó munkája, és 40 embernek tud biztosítani a vállalat márciustól november végéig szezonális alkalmi munkákat.MTI/MCOnet

Fotó: megyaszomag.hu