Innovációs centrumot hoznak létre Miskolcon

A Miskolci Egyetem és a város önkormányzata megállapodást kötött arról, hogy innovációs központot létesítenek.

A cél: egy fejlődő, modern, az újdonságokra, új technológiák befogadására képes 21. századi Miskolc, amely részese és nyertese lehet a negyedik ipari forradalomnak. A közlemény szerint Miskolc ma erős és sikeres város, a legmodernebb technológiákat alkalmazó nagy, nemzetközi vállalatok jöttek és jönnek ide, ipari és gazdasági központként százezreknek adnak munkát, megélhetést. Ahhoz, hogy ez a jövőben még inkább így legyen, újításokra és a fiatalokra van szükség.

 

Innovációs centrumot hoznak létre Miskolcon

Olyan oktatási rendszert építenek ki, amely felkészíti a diákokat arra, hogy képesek legyenek megfelelni a negyedik ipari forradalom követelményeinek

 

Az önkormányzat és az egyetem olyan gazdasági környezet megteremtésén dolgozik majd közösen, amely nem csak a termelés, hanem a kutatás-fejlesztés számára is vonzó. Ennek érdekében innovációs centrumot létesítenek, amely "helyszíne és motorja is lesz egyben a kutató-fejlesztő és gazdaságélénkítő tevékenységeknek.  A megállapodás szerint olyan oktatási rendszert építenek ki, amely szolgálja az ipar érdekeit, egyben felkészíti a diákokat arra, hogy képesek legyenek megfelelni a negyedik ipari forradalom követelményeinek.  Azt szeretnék, hogy 2020-ra valódi kutató-fejlesztő egyetemmé alakuljon át a felsőoktatási intézmény, elsősorban műszaki kutatóegyetemi centrummá.

 

MTI/T.D.