Kövér László Vámosújfalun mondott beszédet

A háborúkban, a határon inneni és határon túli harctereken elesettek előtt tisztelgett az Országgyűlés elnöke, a magyar hősök emlékünnepén. Az 1934-ben állított első világháborús emlékműnél a Szent Korona másolatát is elhelyezték.

Beszédében Márai Sánrö szavai idézte: \"minden ember és minden nemzet életében felvirrad a nap, mikor meg kell érteni, hogy semmire és senkire nem számíthatunk e világon: egyedül vagyunk. (...) Ez a pillanat, mikor minden ember - emelt fővel vagy akár fogcsikorgatva, akarata ellenére - hős lesz\". A házelnök szerint ezt tapasztalta meg a magyarság egy ezredéven keresztül.

 

 

\"Hősök

Kövér László beszédet mondott a vámosújfalui emlékműnél

 

Beszédében Vámosújfalut is kiemelte: település háromszor pusztult el és háromszor született újjá. A korabeli vámosújfaluiak csak magukra számíthattak, azaz \"tulajdonképpen kénytelenek voltak hősökké válni\". Kövér szerint a mostani nemzedék feladata a szabad, demokratikus Magyarország és az öntudatos, összetartó magyar nemzet erősítése, így tudunk tisztelegni az életüket feláldozó hősök előtt.

 

/T.D.