Közösségi házat adtak át Körömben

A hagyományokhoz való ragaszkodást és a jövőbe vetett bizalmat egyaránt fontosnak nevezte a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely  a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Körömben, a II. Rákóczi Ferencről elnevezett közösségi ház átadásán.

A közösségi ház jól mutatja a ragaszkodást a hagyományokhoz, Rákóczi emlékének ápolását, továbbá a jövőbe vetett bizalmat, amely a közösséget jellemzi - hangoztatta a miniszter, aki Tállai Andrással, a térség országgyűlési képviselőjével, pénzügyminisztériumi államtitkárral, Csáky Csongorral, a Rákóczi Szövetség elnökével és Tóth Tibor polgármesterrel együtt adta át az épületet. Gulyás Gergely kijelentette: a közösségi élet minden településen rendkívül fontos, és itt méltó helyet kap ezzel a házzal. Az önkormányzat pályázaton 85 millió forintot nyert el az épületre, az intézményhez kapcsolódó létesítményekkel együtt a beruházás mintegy 200 millió forintba került.

 

Közösségi házat adtak át Körömben

 

A miniszter szólt arról is, hogy bár a történelem az 1707-es országgyűlést ónodiként jegyzi, de az a körömi mezőn volt, ezért körömi országgyűlésnek is lehet nevezni. Úgy fogalmazott, a falvak őrzik hagyományaikat, büszkék történelmükre. Leszögezte: a kormánynak egyértelmű szándéka a kistelepülések megújítása, fejlesztése, az, hogy ne legyen hátrány faluban élni. A Magyar falu program azt tűzte célul, hogy szűnjenek meg a különbségek a kis- és nagytelepülések között, és a következő években olyan jelentős fejlesztések legyenek a falvakban, amelyek javítják a közszolgáltatásokat, az életminőséget - mondta Gulyás Gergely.