Közvetlenül elérhető a szlovák autópálya

Tornyosnémeti és a magyar-szlovák határ között épült meg 1,7 kilométer hosszan az M30-as gyorsforgalmi út. A beruházás még az idén folytatódik: megkezdődik a Tornyosnémeti és Miskolc közötti, mintegy hetven kilométeres útszakasz megépítése is. 

Miskolc és Kassa régióiban összesen egymillió ember él és dolgozik, így nagyon fontos a közlekedési infrastruktúra fejlesztése, amely összeköti a két gazdasági térséget - hangsúlyozta Homolya Róbert, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár. Hozzátette, hogy Szlovákia és Magyarország együttműködése példás, amit több olyan úthálózatot érintő fejlesztés is igazol, amelyek a két országot kötik össze, ilyen az új komáromi híd is.

 

Közvetlenül elérhető a szlovák autópálya

Átadták Tornyosnémeti és a magyar-szlovák határ között épült M30-as gyorsforgalmi utat

 

Viktor Stromček, a szlovák Közlekedési és Építésügyi Minisztérium államtitkára elmondta: szlovák oldalon már megépült az a gyorsforgalmi út, amely az országhatárt és Kassát köti össze. Az 1,7 kilométer hosszú 2×2 sávos, leállósávval, középső elválasztó sávval megépített, óránként 110 kilométeres sebességre tervezett autóút a magyar-szlovák országhatáron csatlakozik a néhány évvel ezelőtt elkészült szlovák R4 gyorsforgalmi úthoz, amely az országhatártól Kassáig vezet.

 

MTI/T.D.