Megalakult a megyei közgyűlés Borsodban

Megalakult Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Közgyűlése Miskolcon, a megyeházán, miután jogerőssé vált a megyei önkormányzati választás eredménye.

A megválasztott huszonkilenc tagú képviselő-testületből huszonnyolcan voltak jelen, és egyhangúlag Bánné Gál Boglárkát (Fidesz-KDNP) választották meg a grémium új elnökének, aki a megelőző ciklusban az alelnöki posztot töltötte be. Az október 13-i választási eredmény alapján a Fidesz-KDNP listájáról 18, a Jobbik-MSZP-Momentum-Mindenki Magyarországa listájáról nyolc, a DK listájáról pedig három képviselő lesz tagja a testületnek.

 

Megalakult a megyei közgyűlés Borsodban

 

A közgyűlés szervezeti és működési szabályzata szerint az első két helyen végzett pártszövetség önálló frakciót alakíthat, a DK képviselői pedig vagy függetlenként dolgozhatnak a testületben, vagy csatlakozhatnak valamelyik frakcióhoz. Bánné Gál Boglárka megköszönte a bizalmat, és azt mondta: a 650 ezer lakosú megye érdekeit szolgálja a következő öt évben is. Célja az ipar, a kultúra fejlesztése, a turisztikai kínálat bővítése, a civil és nemzetközi együttműködés további erősítése, a befektetések ösztönzése, a települések fejlesztése; az, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén az ország meghatározó megyéi közzé tartozzon.