Négy napig tart a Szerencsi Csokoládé Fesztivál

Augusztus utolsó hétvégéjén rendezik meg az Országos Csokoládé Fesztivált Szerencsen, az eseményen hetvenöt zenei produkció lesz.

Nyiri Tibor polgármester elmondta: a szórakoztató események mellett lesznek szakmai rendezvények, valamint csatlakoznak a kormány által meghirdetett Családok éve programhoz, minden korosztálynak kínálnak elfoglaltságot, bemutatkozási- és szórakozási lehetőséget. A szakmai rendezvényen az idén 95 éves szerencsi csokoládégyártás lesz a központi téma, ennek díszvendége a Nestlé Hungária Kft. A Kulcsár Anita Sportcsarnokban pedig gyermekprogramokat szerveznek.

 

Négy napig tart a Szerencsi Csokoládé Fesztivál

A fesztiválon mutatják be a Szerencsi Bonbon idei újdonságát

 

Takács István, a Szerencsi Bonbon Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a fesztiválon mutatják be idei újdonságukat, fagylaltot, amelynek alapanyaga szerencsi csokoládé. Ebben szakmai partnerük Halász Tamás helyi cukrász, valamint az országosan ismert fagylaltkészítő, Hajdu Zoltán. Az ügyvezető hozzáfűzte, a csokoládéfesztiválra összehívják azokat az egykori szakembereket, akik 40-50 éve a Szerencsi Csokoládégyárban végezték szakmai gyakorlatukat. 

 

MTI/T.D.