Még nem járt le az mp3 lejátszók ideje!

Tény, hogy az okostelefonok térnyerésével az mp3 lejátszók virágkora lejárt, de a mai napig tartják magukat a piacon, nem véletlenül. Vannak olyan helyzetek, amikor kifejezetten ők kellenek nekünk!

 

Sokan vagyunk úgy, hogy a lehető legtovább halogatnánk azt, hogy egy gyerek kezébe okostelefont adjunk. Viszont nem szeretnénk eltiltani a technológiától a digitális korban, de még kicsi ahhoz, hogy felelősséggel használja azt. Persze mindenkinél máshol van a határ abban, hogy mit enged és mit nem, mit vesz meg és mit nem. Viszont nem szeretnénk őt megfosztani a zenehallgatás élményétől sem, hiszen lehetnek már kedvencei, akiket szeretne hallgatni. Na, ilyenkor jön remekül egy trendi mp3 lejátszó a zsebben.

 

Mikor használjuk?

 

Szóval a kiskamaszoknak remek ajándék lehet, ráadásul sokféle színből lehet választani, sok zenét lehet rajta tárolni.

 

Emellett vannak olyan helyzetek, például sportolás vagy kirándulás közben, sőt akár még úszáskor is, amikor szeretnénk zenét vagy hangoskönyvet hallgatni. Egy jó fülhallgatóval, ami nem esik le, nem csúszik le, ott marad - szinte bárhol tudunk zenét hallgatni az mp3 lejátszóval, ami szintén lehet már vízálló.

 

Ami viszont most kezdődik, az az igény, hogy függetlenedjünk már egy kicsit az okostelefonunktól, hogy ne lógjunk rajta folyton. Senkinek sem ártana meg egy kis digitális detox. Elképzelhetetlen, hogy egy hétig tényleg csak telefonálásra használjuk a mobilt? Hát nem elképzelhetetlen, de tuti, hogy baromi nehéz lenne végigcsinálni. Viszont az első lépés lehetne az, hogy beszerzünk (újra) egy mp3 lejátszót, amin zenét hallgatunk. Csak a kedvenceinket, ettől még nem maradunk le semmiről. Ezzel nem egyet hátra, hanem sokkal inkább egyet előre lépnénk, minden értelemben.

 

Zenehallgatás okostelefon nélkül

 

Melyiket válasszuk?

 

IPodot ma már csak használtan szerezhetünk be, de szerencsére vannak gyártók, akik ma is jól kinéző, menő lejátszókat készítenek, amelyek diktafonok is egyben.

 

Alapkategóriába tartozik például az Orion több fajta, nagyon jó áron elérhető mp3 lejátszói. Ezeket bátran megvásárolhatjuk a gyerekeknek. A hozzá vásárolt microSD kártya méretétől függ, hogy mennyit zenét tudunk tárolni rajta.

 

A Sonynak többfajta mp3 és audio lejátszója van, ezeket már 50-60 000 Ft körül vásárolhatjuk meg. Többféle színben kaphatóak, de a lényeg a hangminőség: stúdióhangzás és nagyfelbontású hangminőség a két kulcsszó. Ha számít, hogy milyen minőségben hallgatunk zenét, akkor ilyet válasszunk. Zajszűrés, vezeték nélküli technológia, azaz bluetooth is be van építve... igazi ínyenceknek való eszköz.

 

A high-end kategória is képviselteti magát a Pioneer lejátszókkal. 160 000 Ft körüli árukkal az otthoni minőségű sztereó rendszert képviselik egy okostelefon-szerű élménybe tömörítve. Ez mit is jelent pontosan? Csúcsminőséget, minden szempontból. Sokfajta file lejátszását támogatja, Wi-Fi és bluetooth is rendelkezésre áll, 400 GB-ig bővíthető a memóriája. Zenészeknek igazi élmény és szuper választás!