10 perces kezeléssel a körömgomba ellen A Q-kapcsolt lézer hatása

A körömgomba problémája sokunk életét érinti közvetlenül vagy valamely családtagunk által. Sajnos nem mindig sikerül gyorsan megszabadulnunk tőle. Talán kevesen gondolják, hogy a legújabb technológiát alkalmazó, magas minőségű kozmetikai gépek ilyen típusú rendellenességre is megoldást nyújtanak - ráadásul gyorsan és hatékonyan.

 

Legtöbbünknek van olyan ismerőse – vagy magunkról mondhatjuk el ugyanezt –, aki egyszerre kitartóan és eredménytelenül próbált megszabadulni a körömgombájától és hónapokig, de talán évekig álmodozott arról, hogy egyszer újra felveszi a kedvenc nyitott orrú nyári szandálját. A legtöbb ilyen elszánt ember sajnos csak otthoni praktikákkal próbálkozott. Jó hírünk van számukra: a Q-kapcsolt lézerrel tartósan, gyorsan és fájdalommentesen megszüntethető a körömgomba.

 

Mikor alakul ki körömgomba?

 

Körömgombáról akkor beszélünk, amikor a gombás fertőzés a körömben vagy az alatt található. Leggyakrabban a trichophyton baktériumok okozzák a fertőzést. A fertőzés jellemzően akkor üti fel fejét, ha a körmöket nedvesen vagy nyirkosan tartották megfelelő gondozás nélkül, például csoportos zuhanyzáskor. A sportolók emiatt érzékenyebbek lehetnek a gombásodásra, ráadásul a lábuk rendszeresen szoros, izzadt cipőben van tartva. Egyúttal a legyengült immunrendszer is elősegíti a fertőzés kialakulását.

 

Q-kapcsolt lézeres kezelés után

 

Mi a megoldás körömgomba ellen?

 

A gombás körmökre alkalmazható lézeres kezelés gyors és fájdalommentes eljárás. A Q-kapcsolt lézer fény áthatol a körömágyon, csírátlanít, és elősegíti a mátrix sejt osztódását. A fénynyaláb megszünteti a gomba anyagcsere-folyamatait, és a kezelések során teljesen inaktívvá teszi a kezelt testrészen a körömgombát. Egyúttal elősegíti az egészséges sejtek osztódását, így gyorsabban lenő a beteg rész. 

 

A speciális hullámhosszúságú frekvencia csak a fertőzött sejteket öli meg. Olyan külső inger, ami klinikailag a leghatásosabb, egyúttal gyógyszermentes megoldások egyike, ráadásul bármilyen gombafertőzés kezelhető vele. Mivel a kezelés gyors és kíméletes, nem befolyásolja a mindennapi életet, nem kell miatta betegszabadságot kivenni.

 

A körömgombás kezelés során nagyon fontos, hogy megelőzzük a visszafertőzést. Mivel cipőnk már szennyezett a gombával, a kezelés ideje alatt érdemes hetente sterilizálni azt. A rendszeres fertőtlenítés lerövidítheti a kezelési időt mielőtt potenciálisan újrafertőződne a körmünk. Segítséget jelent, ha beszerzünk olyan szilikonos fedőréteget, ami a lábujjra borítva megakadályozza, hogy a gombák a körömhöz jussanak. A szilikongél párnázó rétege egyúttal kényelmesebbé teszi a csontos részek körül a cipő viselését. 

 

Mire jó még a Q-kapcsolt lézer?

 

Nem is gondolnánk, hogy a Q-kapcsolt lézerrel lehet egyidejűleg tetoválást is eltávolítani. Vagyis ez egy igazi multifunkcionális gép! A lézerfény energiaimpulzusával test- vagy akár sminktetoválás is hegmentesen eltávolítható.